Zveme: Dětský motosraz i muzikanti v ulicích. Víkend je tady!

Na děti čeká v Malšovicích spousta zábavných aktivit
Na děti čeká v Malšovicích spousta zábavných aktivit | autor: RC Pohoda

Je tu pátek s ním také naše tradiční pozvánka plná zajímavých víkendových tipů na akce, které se konají v Hradci Králové a jeho blízkém okolí. Ve městě můžete už tento večer najít ulice plné hudebníků, v sobotu se můžete vypravit do archeoparku ve Všestarech, na farmářské trhy nebo za pohádkou. A užít si můžete i neděli. Třeba na dětském motosrazu, kde si na své přijdou ale i rodiče.

Muzikanti vyrazí hrát a zpívat do hradeckých ulic

Naše první pozvánka je už na dnešní večer. Spolek KURO totiž pořádá 3. ročník Festivalu Pouliční Hudby. Akce se koná právě dnes a to od 16 do 20 hodin. A kde muzikanty potkáte? Přímo v ulicích města Hradce Králové. Konkrétně v podchodu na třídě Karla IV., na pěší zóně, na Masarykově náměstí, u restaurace Atlanta, na Pražském mostě, u Psí boudy, u Batalionu u Draka, na Starém náměstí, na Bonu Publicu, v klubu č. p. 4, v Hnízdě snů a v ulici Tomkova.

Expozice v archeoparku je otevřena celý víkend

Také během měsíce září je Archeopark ve Všestarech otevřen návštěvníkům každý víkend. Zavítat sem můžete vždy v sobotu a neděli do 9 do 17 hodin. A právě tento víkend si v klidu můžete prohlédnout rozsáhlou expozici nebo navštívit komentovanou projekci v kinosále, která začíná vždy po 2 hodinách při zájmu návštěvníků. Informaci o termínu dostanete u pokladny. V kinosále vám také pracovníci archeoparku odpoví na všechny dotazy k pravěku či areálu. Za vstupenku zaplatíte 100 korun, děti od čtyř do 17 let, senioři a držitelé ZTP 60 korun a děti do tří let mají vstup zdarma. Rodinné vstupné vás vyjde na 220 korun.

Malí závodníci vyrazí na okruh na svých motorkách

Soutěže pro děti i rodiče, závody motorek i hodnotné odměny. Nejen to vás v neděli od 14 do 17 hodin čeká v malšovickém rodinném centru Pohoda v Čajkovského ulici, které provozuje obecně prospěšná společnost Prostor Pro. Druhá ročník akce s názvem Motosraz v Pohodě bude i tentorát plný jednotlivých stanoviští, na nichž budou děti plnit úkoly nejrůznějších typů. Závody na motorkách, které si děti můžou sami přinést, nebo si nějakou vypůjčit na místě, budou rozděleny do několika věkových kategorií. Letos si tu navíc užijete i jednu novinku. Soutěž pro dospělé nebo pro celou rodinu, za kterou si domů můžete odnést lákavou věcnou výhru v podobě kuponu do OC Futurum. Děti pak budou soutěžit o sladké odměny. Občerstvení na místě je zajištěno.

Poslední zářijové farmářské trhy už tuto sobotu

Také tato sobota bude v Hradci Králové patřit farmářským trhům. Jako obvykle se konají v Gayerových kasárnách od 8 do 12 hodin. V měsíci září půjde už o poslední trhy, na další se pak můžete vypravit ještě v říjnu a v listopadu, než začne zimní přestávka. A co vás tu čeká? Desítky stánků regionálních pěstitelů a chovatelů, kteří dbají především na kvalitu nabízených produktů. Zakoupíte tu výrobky z mléka i masa, čerstvé ovoce a zeleniny a také různé druhy pečiva a cukrovinky.

Na pohádku o loupežnících se vypravte do Adalbertina

Nevíte, jak zabavit své ratolesti v sobotu dopoledne? Vypravit se s nimi můžete třeba na pohádku do hradeckého Adalbertina. V 10 hodin ve Studiu A začínají Pidižvíci loupežníci, což je veselá pohádková inscenace o tom, jak vykutálení skřítkové Pidižvíci vyzráli nad zlou čarodějnicí.
Pro děti od čtyř let ji zahraje divadelní soubor Studio PH Pohádka Hradec Králové. Na místě platí volný zasedací pořádek, lístek koupíte za 50 korun na místě.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Do karibské tančírny pod Pražským mostem a na výstavu růží

Co se bude dít o víkendu v Hradci Králové a blízkém okolí? Na Šrámkův statek dorazí pardubická trampská kapela Marien, na náplavce pod Pražským mostem se bude tančit latina na písčité karibské pláži. V Zahradě léčivých rostlin můžete obdivovat až 80 odrůd růží, Bílou věží bude v…
Čtěte více

Farmářské trhy v Hradci nově na Tylově nábřeží. Pořádá je parta nadšenců

V Hradci se minulou sobotu na Tylové nábřeží sešli farmáři a lidé si tak mohli nakoupit regionální potraviny. Přitom to původně vypadalo, že s farmářskými trhy bude letos v Hradci konec, z důvodu malého zájmu prodejců i návštěvnosti vedle Atria, se jejich pořádání zrušilo. Proto…
Čtěte více

Zveme: Na vynášení Smrtholky či jarní a velikonoční jarmarky

Co nás čeká o víkendu v Hradci Králové? Hned několik jarmarků a trhů - Jarní farmářské trhy ve Futuru, farmářsko-potravinářské trhy u Atria a Velikonoční jarmark v Adalbertinu. Hradecké folklorní soubory budou vynášet smrtku, Petrof Gallery zve na Dubnové slavnosti vína. V…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme