Zveme: Děti si o víkendu užijí veselé karnevalové odpoledne i pohádku v Draku

Na pohádku O pejskovi a kočičce zve Divadlo Drak
Na pohádku O pejskovi a kočičce zve Divadlo Drak | autor: draktheatre.cz

Dětský karneval plný tance, zpěvu a soutěží, dvojitý koncert pro milovníky tvrdé muziky i velké setkání sběratelů mincí, odznaků a pohlednic. To je ukázka z výčtu víkendových akcí, které se konají v Hradci Králové. Tipy na kulturní i sportovní akce vám pravidelně přinášíme v naší pozvánce každý pátek. Více už v tomto článku.

Páteční večer v Bio Central bude patřit fanouškům tvrdé muziky

První dnešní pozvánka láká už na dnešní večer a to do kina Bio Central. Místo klasického promítání filmu je ale na programu koncert. A to dokonce dvojitý.  „Pátek 13. ledna bude patřit fanouškům tvrdé muziky. Ve dvou časech promítáme záznam koncertu Rammstein in America a dokument o kapele. Promítání začínají v 18 a ve 20:30 hodin,“ zve do kina Ilona Machová. Kino samozřejmě promítá celý víkend. V sobotu například nejnovější Star Wars Story a v neděli je na programu mimo jiné pokračování Anděla Páně a dětská dílna.

Divadlo Drak zve na klasickou dětskou pohádku

O pejskovi a kočičce je klasický příběh Josefa Čapka a také pohádka, kterou Divadlo Drak uvede tuto sobotu od 16 hodin. Padesátiminutové představení slibuje něžné příběhy dvou zvířátek, která se ve skutečném světě v lásce zrovna dvakrát nemají. Loutková inscenace v režii Jakuba Krofty s živou hudbou a světelnými efekty je vhodná pro nejmenší diváky i jako jejich první divadelní zkušenost vůbec.

Sběratelé se o víkendu sejdou v Aldisu

V neděli se v Kongresovém centru Aldis na Eliščině nábřeží koná Velké setkání sběratelů. Tradiční akce začíná už v 7 hodin ráno a najdete tu nepřeberné množství filumenie, mincí, bankovek, etiket všeho druhu, odznaků, autogramů, pohlednic a dalších sběratelských oborů. Na další setkání se zájemci mohou těšit 12. února.

Běžkařské trasy v lesích měří 25 kilometrů

I o tomto víkendu můžete běžkovat v hradeckých městských lesích. Unikátní okruh je tu pro všechny nadšence zimních sportů otevřen po pěti letech. Trasy, které jsou označené žlutým piktogramem, měří celkem 25 kilometrů a je v nich vytvořena stopa pro klasické běžkování. Přesnou mapu lze najít na stránkách městských lesů, více podrobností se dočtete také v tomto článku.

Dětský karneval bude plný písniček a soutěží

Poslední dnešní pozvánku ocení především všechny děti. Je na nedělní karneval do Adalbertina. Akce se koná od 15 do 17 hodin a slibuje zábavný program pro celou rodinu. Chybět nebudou soutěže, tancování, písničky, zpívání a vystoupení mažoretek A-TEAM Hradec Králové. Vstupenku zakoupíte za 80 korun.

Zobrazit všechny akce na tento víkend

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme