Zveme: Adventní muzejní trh i výlov ryb. Víkend bude pestrý

Adventní trhy začínají už tento víkend
Adventní trhy začínají už tento víkend | autor: Muzeum východních Čech

Čas do Vánoc rychle kvapí a o víkendu nás čeká už první adventní neděle. A také pěkná řádka zajímavých akcí pro děti i dospělé. Na programu je noc plná deskových her a filmů v knihovně, běh, koloběh či jízda na kole hradeckými lesy a také trojice veselých pohádek pro naše nejmenší. Kromě toho se ve východočeské metropoli od pátku do neděle konají tradiční adventní muzejní trhy, kde svou zručnost předvedou lidoví řemeslníci.

Na Fantasy noc do knihovny v Kuklenách

Na první víkendovou akci zveme všechny milovníky sci-fi a fantasy. Speciální noc pro ně pořádá pobočka knihovny v Kuklenách na Pražské třídě. Akce pro dospělé a dospívající nad 15 let začíná v 18 hodin a za slosovatelnou vstupenku zaplatíte 50 korun. A co všechno se tu bude dít? Na programu jsou přednášky, deskové hry, filmové projekce, výstava kuriozit, komiks point a také mapotvoření. Chybět nebude ani občerstvení. Registrovat volné místo si můžete na e-mailové adrese .

Tři dětské víkendové pohádky

Víkend tu je také pro děti. Pobavit se mohou třeba na pěkné pohádce. Jedna pravá čertovská se koná v sobotu od 10 hodin v Adalbertinu ve Studiu A. Veselé loutkové představení o tom, že nikomu není tak dobře jako čertům v pekle, sehraje hradecké Amatérské divadlo loutek. Pohádka je vhodná pro děti od čtyř let a vstupenky zakoupíte za 50 korun. Na další pohádku s podobnou tématikou můžete zajít třeba do Divadla Drak. Představení Čert a Bára začíná v sobotu v 16 hodin a vypráví nejen o čertech, ale i o lásce, štěstí a hezkých chvilkách. Představení je vhodné pro malé diváky od šesti let, lístek stojí 80 korun. Na víkendovou pohádku zve i Rodinné centrum Budulínek. Pohádka pojmenovaná Hračkožrout začíná v neděli v 15 hodin a vypráví o tom, co se stane s neuklizenými hračkami v noci. Vstupenky na divadlo zakoupíte za 50 korun před začátkem představení. Držitelé rodinných pasů mají vstup zdarma.

Výlov rybníku Výskyt láká i na rybí ochutnávky

Výlov ryb, jejich prodej i ochutnávky rybích lahůdek. To slibuje sobotní výlov rybníku Výskyt. Hlavní část programu začíná v 8 hodin naháněním ryb do sítí a později jejich vytahováním. Už kolem deváté by pak rybáři mohli ryby lidem začít prodávat. "Chybět nebude ani občerstvení v podobě různých lahůdek, například uzených i grilovaných ryb včetně oblíbených kapřích hranolků. K rybníku Výskyt se návštěvníci dostanou pěšky, na kole nebo v den výlovu do jeho blízkosti mimořádně i autem," dodávají Městské lesy Hradce Králové. A za kolik ryby zakoupíte? Kilo výběrového hradeckého kapra vyjde na 90 korun, kapři do 2,5 kil stojí o pětikorunu méně. V nabídce jsou také pstruzi za 155 korun.

Lesem se proběhnou závodníci

Sobota se ponese také ve znamení sportu. Konkrétně běhu, koloběhu či cyklistiky. Závodit ale můžete i spolu se svým čtyřnohým psím miláčkem. První ročník závodu Forest Race startuje v 10:30 u Bufetu u Vlka. Závod je určen pro širokou veřejnost a všem výkonnostním kategoriím. Trasy závodu jsou vedeny prostředím městských lesů Hradce Králové po zpevněných a nezpevněných lesních cestách, krátké úseky po asfaltu. V centru závodu si můžete bezplatně zapůjčit nutné vybavení, konzultovat trénink a přípravu psa na závody. Trasy jsou o délce 5, 10, 21 nebo 42 kilometrů, pro dokončení závodu je stanoven limit pěti hodin. Cíl je stejně jako start Bufet u Vlka, kde také proběhne Kejta párty. Pro všechny registrované závodníky je tu připravena porce grilované kýty v rámci startovného.

V muzeu začínají tradiční adventní trhy

Od pátku do neděle se také můžete zúčastnit 26. Muzejního adventního trhu, který se koná v Muzeu východních Čech na Eliščině nábřeží. Jednotné vstupné činí 25 korun, děti do 6 let mají vstup zdarma. V pátek trhy probíhají od 15 do 20 hodin, v sobotu od 9 do 18 hodin a v neděli od 9 do 16 hodin. „Zapomeňte na vánoční shon, přijďte si poslechnout koledy, zastavte se s přáteli a nechte se potěšit zručností lidových řemeslníků či živým betlémem. Nebude chybět ani dílna pro děti,“ zve na tradiční akci muzeum. Těšit se můžete na perníky, šperky, výrobky z keramiky, dřeva, skla, kůže, orobince, šustí nebo kovu, paličkovanou krajku a další textilní výrobky, modrotisk, svíčky ze včelího vosku, přírodní mýdla, foukané skleněné vánoční ozdoby - perličkové i klasické tvary, adventní věnce a mnoho dalšího.

Přijďte fandit na hokej

V neděli se na zimním stadionu hraje 24. kolo hokejové Tipsport extraligy 2015/2016. Zápas začíná v 17 hodin a proti domácímu týmu se postaví Chomutov.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více

Vrbenského kasárna získala další dotaci. Zrekonstruována by měla být v roce 2025

Královéhradecký kraj získal dotaci na rekonstrukci Vrbenského kasáren v Hradci Králové ve výši 245 milionů korun, a to na energeticky účinnou revitalizaci brownfieldů z Národního programu obnovy. Jde o čtvrtou a zároveň poslední část finanční podpory, o kterou se kraj ucházel z…
Čtěte více

Muzeum plné hraček potěší malé i velké návštěvníky

Hradecké muzeum nyní nabízí novou výstavu, která potěší děti ale hlavně dospělé návštěvníky, kteří si připomenou, s čím si jako malí hráli. Nostalgická výstava představuje hračky z převážně 2. poloviny 20. století z rodinné sbírky Věry Dvořáčkové. Kromě panenek, plyšových…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme