Štítky: | Krimi | Policie Hradec Králové |

Zloděj na kole okradl v Hradci Králové už jedenáct žen

V Hradci Králové od poloviny května řádí cyklistický zloděj, znovu „zasahoval“ včera. 

Vybírá si především starší ženy, které jdou pěšky nebo také jedou na kole, a v nestřežené chvíli je obere o jejich kabelky.

Nejvyšší škoda sice dosahuje „jenom“ pod šest tisíc korun, ale policisté důrazně vyzývají k ostražitosti a veřejnost také prosí o pomoc s případným svědectvím. 

K dnešnímu dni Policie ČR eviduje už jedenáctou okradenou ženu.

Cyklistický zloděj obral v Hradci Králové už celkem jedenáct žen o jejich kabelky. Případy se začaly objevovat už v polovině května, kdy jedna z okradených uvedla, že se mělo jednat o 40letého muže, střední postavy, krátkých blond vlasů. Na sobě měl mít oranžové tričko s krátkým rukávem a dlouhé khaki kalhoty, jízdní kolo tmavé barvy mělo být staršího typu.

Další z poškozených žen pachatele popsala jako muže ve věku okolo 35 let, krátkých tmavých vlasů, na hlavě měl mít čepici s kšiltem, na sobě bundu tmavě zelené barvy a světlejší kalhoty a jet měl na starším horském jízdním kole.V dalším případě žena pachatele viděla pouze zezadu. 

„Buďte všímaví ke svému okolí a v případě jakýchokoliv podezřelých skutečností (např. cyklista s dámskou kabelkou) volejte ihned policii. V případě, že by se kdokoliv stal obětí tohoto zloděje, nesnažte se bránit a pamatujte, že zdraví a život je cennější než majetek,“ vyzvala Lenka Burýšková, tisková mluvčí Policie ČR, která portálu Hradec Králové.cz také potvrdila další -  už jedenáctý - "zásah" cyklistického zloděje.

Policisté žádají případné svědky uvedených případů, aby se s informacemi obrátili na bezplatnou telefonní linku 158.

Dávejte pozor na svou kabelku, můžete přijít o důležité doklady

Jedním z dalších případů ukradené kabelky, tentokrát i s maturitním vysvědčením a vysokoškolským diplomem, se začali policisté zabývat ve středu. „Poškozenou je 48letá žena, která se po nákupu vracela ke svému vozidlu na parkoviště. Po odemčení vozu si odložila na jednu ze sedaček kabelku a začala vykládat nakoupené zboží. Následně prý zavřela dveře a na okamžik se od neuzamčeného vozidla vzdálila,  aby vrátila do stojanu nákupní košík,“ popsala Lenka Burýšková, tisková mluvčí Policie ČR.

Po návratu domů žena zjistila, že postrádá kabelku. Policisté proto znovu varují: dávejte si pozor na své věci.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Muž svěřil klíče od bytu řemeslníkům a nestačil se divit, jaké má nocležníky

Obyvatelé jednoho z hradeckých domů zavolali městskou policii na ženu, která je obtěžovala na chodbě, kde dokonce vykonala potřebu. Tvrdila, že si v domě pronajímá byt, ale neměla klíče ani žádné doklady. 
Čtěte více

Hradecká seniorka historce o nehodě syna neuvěřila, jiným podvodníci sebrali statisíce

Když třiadevadesátileté ženě z Hradce Králové zazvonila před Štědrým dnem telefonní pevná linka, vyprávěl jí neznámý muž smyšlenou historku o nehodě jejího syna a chtěl zaplatit 300 tisíc. Seniorka naštěstí neuvěřila. Tak obezřetný ale nebyl muž z Hradecka, který přišel o …
Čtěte více

V Malšovicích se potulovaly krávy, splašenou musela zastřelit zásahová jednotka

Celé středeční odpoledne zaměstnávalo hradecké policisty a hasiče stádo krav, které v Hradci Králové utekly během překládání kamionu nedaleko Všesportovního stadionu. Hasiči varovali obyvatele i školy v okolí, zvířata mohla být nebezpečná. Čtyři krávy se po dlouhých šesti…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme