Štítky: | Hokej | extraliga |

Zimní stadion prošel inspekcí před zahájením extraligy, má nedostatky

Ilustrační foto | HC Mountfield, R. Straka
Ilustrační foto | HC Mountfield, R. Straka

Přípravy na hokejovou extraligovou sezónu v Hradci Králové začaly běžet na plné obrátky. Začátkem týdne navštívil královéhradecký zimní stadion ředitel hokejové extraligy Josef Řezníček.

Po obhlídce Řezníček řekl, že prostor pro extraligovou soutěž vyhovuje. Při své návštěvě však také konstatoval, že je znát, že se v Hradci hrála pouze první liga a poukázal na nedostatky především technického rázu.

Podle tvrzení šéfa extraligy je zimní stadion v Hradci Králové na extraligovou soutěž připraven z devadesáti procent. "Neshledali jsme žádné závažnější problémy, až na chybějící videosystém, což se intenzivně řeší," uvedl Josef Řezníček pro server hokej.cz a doplnil, že je spokojený s vývojem úprav na stadionu tak, aby vyhovoval podmínkám extraligy. 

Zatím nedořešeným problémem je tedy nedostatečné zázemí pro videorozhodčí a především videosystém, který královéhradeckému zimnímu stadionu chybí úplně. V Licenčním řádu pro účast v Extralize ledního hokeje se doslova píše, že každý zimní stadion, na kterém se extraliga hraje, musí mít brankový videosystém (a ten samozřejmě podléhá pravidlům Českého svazu ledního hokeje).

Jedním z dalších nedostatků je nevyhovující internetové připojení v prostoru stadionu jak prostřednictvím wi-fi, tak i pevného připojení. Další z výtek směřovala ke kabinám domácích hráčů a sudích. Podle požadavků extraligy musí být rozhodčí od hráčů striktně odděleni, aby mezi nimi nedocházelo k žádnému kontaktu.

Čas na odstranění nedostatků zimního stadionu se krátí

Královéhradecký klub však vzkázal, že na odstranění všech těchto nedostatků už pracuje. Ve skutečnosti na to klub mnoho času nemá, protože zimní stadion musí být na extraligovou sezónu připraven do 20 kalendářních dnů před zahájením prvního soutěžního utkání v tomto ročníku. A první utkání letošní extraligy je naplánováno na 13. září. 

Šéf extraligy Řezníček závěrem své návštěvy v Hradci Králové podotknul, že se do Hradce ještě několikrát vydá, aby dohlédl na připravenost zimního stadionu.

S přesunem extraligy z Českých Budějovic do Hradce Králové však velice úzce souvisí také právní stránka věci. „Jak mám zprávy, došlo k založení společnosti, což byl důležitý krok, ale abych se přiznal, nevím přesně, jak jsou na tom po legislativní stránce daleko. Představitelé HC Mountfield každopádně dostali přesné a konkrétní instrukce. Každým dnem očekávám písemné dokumenty o tom, že subjekt bude hrát tam a tam, a další náležitosti,“ řekl ještě Josef Řezníček pro portál hokej.cz.

Extraligová licence by tak do Hradce Králové mohla doputovat někdy v srpnu, kdy se koná zasedání Výkonného výboru Českého svazu ledního hokeje a kde se licence na nadcházející sezónu budou přidělovat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Na fotbal, hokej, bleší trh nebo za elektřinou na Hučák

Závěr jarních prázdnin v Hradci Králové mohou děti strávit v Technologickém centru nebo na Velké kostičkové výstavě, kde na ně čeká velké množství kostiček LEGA. V IC Hučák se mohou dozvědět vše o elektřině. O víkendu se bude hrát fotbal, hokej v historických dresech a na…
Čtěte více

ZVEME: Velká kostičková výstava zaujme dospělé i děti

Na víkend navážou týdenní jarní prázdniny. Co můžete s dětmi v Hradci Králové podniknout? V sobotu jim v Adalbertinu divadlo PUK zahraje loutkové pohádky, v neděli se mohou stát malými muzejníky. Po celý týden se koná velká výstava stovek stavebnic a tisíců figurek LEGO. Dospělí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme