Ženu se 3,5 promile nevzbudil alarm, ve svém bytě se málem udusila

| autor: hradeckralove.cz

Sousedé zachránili život čtyřicetileté ženě, kterou v úterý krátce před půlnocí nevzbudil ani požární alarm. Byla totiž silně opilá. Z přízemního bytu panelového domu v Hradci Králové ji zachránili strážníci, které přivolali vyděšení sousedé. Marně se pokoušeli na majitelku bytu dozvonit či doklepat a na chodbě domu byl přitom cítit kouř a štiplavý zápach spáleniny.

Operační důstojník městské policie na místo okamžitě vyslal hlídku, ale ani na opětovné zvonění nikdo nereagoval.

"Strážníci se přítomných lidí zeptali, zda nemají společný balkon, přes který by bylo možné přelézt k bytu. Jeden ze sousedů to hlídce umožnil. Přes zavřené okno spatřili strážníci postavu ležící na zemi a psa, který pobíhal kolem," uvedla mluvčí městské policie Eva Kněžourová. 

Celý byt byl zakouřený. Pod tlakem se balkonové dveře uvolnily, strážník vešel dovnitř a zjistil, že žena dýchá. Silně s ní zatřásl a ona se probrala, byla však zmatená a dezorientovaná. Hlídka otevřela všechna okna a posadila ji do křesla. Umožnila pak vstoupit hasičům a záchranné službě.

"Jeden ze strážníků zjistil, že v troubě se spálilo jídlo. Poté, co se čtyřicetiletá žena trochu vzpamatovala, přiznala, že večer pila alkohol a pak zřejmě usnula. Dechová zkouška jí prokázala 3,42 promile alkoholu," uvedla mluvčí strážníků.

Vzhledem k tomu, že se opilá žena nadýchala kouře, rozhodli zdravotníci o jejím převozu do nemocnice. To však odmítala, proto hlídka musela použít zákonnou výzvu. Psa do doby, než se o něj bude schopna postarat, umístili policisté v útulku. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme