Zastupitelé se s firmou CTP nedohodli. Společnost se chce bránit soudně

| autor: hradeckralove.cz

Hradečtí zastupitelé na úterním zasedání neschválili dohodu s nizozemským developerem CTP, který v lokalitě Parlament bez stavebního povolení začal budovat skladovací haly. Zastupitelé firmě nedali souhlas s poskytnutím pozemků, který by měla do konce října doložit k žádosti o dodatečné stavební povolení. Chybějící souhlas by mohl znamenat ukončení řízení o získání dodatečného stavebního povolení a pokračování řízení o odstranění stavby. Souhlas však chybí a nyní zřejmě celá kauza zamíří k soudu.

 

Na zasedání zastupitelstva nechyběl mediální konzultant firmy CTP Boris Kudláček, jehož stanovisko bylo jasné. „Je nám líto, že zastupitelé narovnání neschválil, myslím, že smlouva byla připravena korektně pro obě strany. Nezbude nám nic jiného, než se obrátit na soud a domáhat se svých práv i škod soudně,“ uvedl.

Hlasování předcházela diskuze a zastupitelé nebyli ve svých rozhodnutích jednotní. Náměstek pro investice Jindřich Vedlich uvedl, že jednání firmy CTP, která stavěla v rozporu s předpisy, je velmi nebezpečné. "Nenechme si z Hradce Králové a celé České republiky dělat Kocourkov," řekl Vedlich. "Je těžké se správně rozhodnout, nyní se věci chopí soudy, rozestavěná hala tam bude ještě dlouho stát, bude těžké ji odstranit," řekl primátor Zdeněk Fink, který se však přiklání k tomu, souhlas firmě neudělit, což ostatně potvrdil i svým hlasováním.

Pro dohodu hlasovalo 13 zastupitelů, 15 jich bylo proti a celý zastupitelský klub hnutí ANO 2011 si před hlasováním vyndal karty z hlasovacího zařízení.

Firma CTP začala svůj areál budovat bez povolení na podzim 2014, po několika neúspěšných výzvách úřadů k zastavení stavby práce začátkem března 2015 přerušila. V tu dobu již měla první halu téměř hotovou a u druhé byla na začátku stavby. Celkem firma proinvestovala 270 milionů korun, na pokutách zaplatila zhruba 1,3 milionu korun.

Společnost CTP v létě vyzvala hradeckou radnici, aby do 29. srpna poskytla souhlasy se stavbou příjezdové cesty na městských parcelách nebo uhradila škodu osm milionů eur (220 milionů korun) nebo zahájila jednání o smírném řešení. V dopise firma uvedla, že pokud město nezareaguje, skončí spor u soudu.

"Po ukončení lhůty pro doložení souhlasu, tedy do konce měsíce října, je pravděpodobné, že státní správa zastaví řízení o dodatečném stavebním povolení a bude pokračovat v řízení o odstranění stavby,"  uvedla mluvčí magistrátu Magdaléna Vlčková

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme