Zápas s Ostravou hradečtí hokejisté zvládli, vyhráli 2:0!

Velmi důležité utkání v boji o elitní osmičku sehráli hradečtí hokejisté ve středu na domácím ledě s devátou Sarezou Ostrava. Po bezbrankové první třetině otevřel skóre utkání ve 25. minutě po krásné nahrávce Michala Šedy Roman Vondráček. A když nevyužili hosté několik brankových příležitostí ve zbylém čase prostřední části, udeřili hradečtí na začátku poslední dvacetiminutovky podruhé. V přesilové hře 4 na 3 zvýšil na 2:0 druhým gólem v zápase Roman Vondráček. Ve zbylém čase si už Energetici svůj náskok pohlídali a zaslouženě před nejvyšší diváckou návštěvou sezóny zvítězili. Sedm kol před koncem základní části mají tak nad Ostravu náskok deseti bodů.

Branky a nahrávky: 25. Vondráček (Šeda Michal, Přeučil), 42. Vondráček (Přeučil, Blanár). Vyloučení: 3:4. Využití: 1:0. Oslabení: 0:0. Střely: 54:30. Rozhodčí: Skoupý - Hejduk, Křivský. Diváků: 1738.

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Toužimský, Mocek, Blanár, Šeda Michal, Daňo, Hendrich, Černý - Fořt, Roubík, Fišer - Přeučil, Volráb, Vondráček - Šeda Jan, Domin, Suchý Pavel - Kašík, (Diviš).

Ostrava: Čech (Štěpánek) - Holík, Jelínek, Augusta, Mocek, Ovšák, Pazdera, Vnenk, Kubala - Glas, Sochorek, Janeček - Polášek, Boháč, Olivierius - Chyba, Holuša, Heřman - Bokroš, Badžo, Valušiak.

Ohlasy trenérů
Jeřábek Vladimír (hlavní trenér Hradce Králové)
Věděli jsme, že dnešní zápas bude hodně těžký a to se nám potvrdilo hned po první třetině. Byl to boj o osmičku se vším všudy a my ho zvládli. Důležitý byl první gól, i když jsme se mohli ještě ve druhé třetině uklidnit druhou brankou. Ostrava ale hrála dobře, velmi zodpovědně bránila střední pásmo, kam jsme stěží pronikali. Ve třetí třetině jsme sehráli dobře přesilovku 4 na 3 ve které jsme dali druhou branku a ve zbylém čase jsme si náš náskok už zodpovědnou hrou udrželi.

Halouzka Josef (hlavní trenér Ostravy)
Přijeli jsme do Hradce s cílem, že zde nechceme prohrát. Vycházeli jsme se zabezpečené obrany a chtěli spoléhat na rychlé protiútoky. Jediné čeho jsme se báli, byla oslabení a to se pak potvrdilo jako zcela oprávněné. Obě branky jsme dostali, když jsme měli na ledě o jednoho hráče méně. Rozhodující moment zápasu bych ale hledal ve druhé třetině, kde jsme měli jak dostatek času tak šancí na to, abychom dali branky. Když nedáme čtyři nebo pět vyložených šancí tak nemůžeme pomýšlet na úspěch.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme