Štítky: | Krimi | Policie Hradec Králové |

Záminku podvodníků stařenky prokoukly

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Pochvalu od policistů si právem zasloužily dvě téměř devadesátileté seniorky z Hradce Králové. Díky obezřetnosti a zdravému rozumu se nestaly terčem podvodníků, i když jedna ze nich měla takzvaně „namále“.

Obě stařenky na ulici oslovil pár s "pohádkou", že jejich příbuzný měl autonehodu, leží v nemocnici a potřebuje nutně zaplatit operaci. Po seniorkách podezřelý muž a žena požadovali 10 tisíc korun. 

Na ulici před budovou Harmonie I první ze zmíněných stařenek oslovila neznámá žena pod záminkou, že její příbuzný měl autonehodu. "Stařenku ve věku 89 let, která se pohybovala za pomocí berlí, proto požádala o půjčení finanční částky ve výši 10.000 korun, což oslovená odmítla. Podvodnice však ženu následovala až do jejího bytu v Harmonii I, přičemž cestou se k nim měl připojit ještě neznámý muž, který čekal nedaleko," popsala případ Lenka Burýšková z královéhradecké Policie ČR.

V bytě seniorku opětovně přesvědčovali o nutnosti půjčky. Dokonce uvedli, že zraněnému příbuznému hrozí amputace končetiny. "Jako zástavu dvojice nabízela jakési bankovky v celofánu (údajně prý Eura) a dokonce předstírala telefonát do nemocnice," uvedla policejní mluvčí. Stařenka si však vedla svou a žádné peníze jim nehodlala vydat. Na to se dvojice dožadovala "zapůjčení" alespoň zlatých šperků, které měla paní na sobě.

Když podvodníci nepochodili, rozloučili se s ní se slovy „Bůh vás potrestá“ a vydali se hledat další oběť. Tu našli zhruba o půl hodiny později a o dva kilometry dál, kde na ulici oslovili další stařenku se stejnou legendou o autonehodě a ta taktéž nepodlehla ani pohádce, ani nátlaku. 

Obě svědkyně shodně uvedly, že muž mluvil pravděpodobně Maďarsky, žena s cizím přízvukem. Žena i muž měli být ve věku okolo 50 let, plnoštíhlých postav. "Jedna ze stařenek uvedla, že podezřelá měla mít blonďaté promelírované vlasy. Druhá naopak vypověděla, že podvodnice měla černé kudrnaté vlasy, které vypadaly jako paruka," doplnila ještě mluvčí Burýšková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Muž svěřil klíče od bytu řemeslníkům a nestačil se divit, jaké má nocležníky

Obyvatelé jednoho z hradeckých domů zavolali městskou policii na ženu, která je obtěžovala na chodbě, kde dokonce vykonala potřebu. Tvrdila, že si v domě pronajímá byt, ale neměla klíče ani žádné doklady. 
Čtěte více

Hradecká seniorka historce o nehodě syna neuvěřila, jiným podvodníci sebrali statisíce

Když třiadevadesátileté ženě z Hradce Králové zazvonila před Štědrým dnem telefonní pevná linka, vyprávěl jí neznámý muž smyšlenou historku o nehodě jejího syna a chtěl zaplatit 300 tisíc. Seniorka naštěstí neuvěřila. Tak obezřetný ale nebyl muž z Hradecka, který přišel o …
Čtěte více

V Malšovicích se potulovaly krávy, splašenou musela zastřelit zásahová jednotka

Celé středeční odpoledne zaměstnávalo hradecké policisty a hasiče stádo krav, které v Hradci Králové utekly během překládání kamionu nedaleko Všesportovního stadionu. Hasiči varovali obyvatele i školy v okolí, zvířata mohla být nebezpečná. Čtyři krávy se po dlouhých šesti…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme