Z Hradce Králové do Jičína budou vlaky jezdit každou hodinu

Z Hradce Králové do Jičína budou vlaky od pondělka v pracovních dnech jezdit v pravidelných hodinových intervalech. Je to jedna z největších změn v novém jízdním řádu na železnici v Královéhradeckém kraji, který začal v neděli platit. Celkem na trati Hradec-Jičín nově přibude po třech spojích v každém směru.
Od zavedení dopravy v takzvaném hodinovém taktu si železnice a krajský úřad slibují zvýšení počtu cestujících na jedné z nejfrekventovanějších tratí v regionu. Častěji a pravidelněji budou také jezdit vlaky mezi Hradcem Králové a Trutnovem, kde každé dvě hodiny pojede spěšný vlak nebo rychlík. Lepšího spojení se kraj také dočkal s Prahou a Brnem. České dráhy zavedly tři páry rychlíků Brno-Hradec Králové, další přibyl na trati z Liberce do Pardubic.
Obyvatelé Hradce Králové a okolí se také po dlouhých letech opět dočkali přímého vlakového spojení se Slovenskem. V novém jízdním řádu je rychlík Děvín, který bude jezdit z Františkových Lázní do Bratislavy přes Hradec Králové. Vlakem se však již lidé nesvezou na málo využívané trati mezi Hněvčevsí a Smiřicemi na Královéhradecku. Místo vlaku budou lidi vozit méně nákladné autobusy a královéhradecký kraj by tím měl na výdajích na dopravní obslužnost ušetřit několik set tisíc korun ročně. Vlaková souprava z Hněvčevsi posílí dopravu na trati z Broumova přes Náchod do Nového Města nad Metují. Ročně kraj dává na zajištění dopravní obslužnosti na železnici asi 150 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme