Z Hradce do Vysoké na kole po cyklostezce už za rok, do Pardubic v roce 2020

Cyklostezka z Hradce do Pardubic do čtyř let? Prý se dočkáme
Cyklostezka z Hradce do Pardubic do čtyř let? Prý se dočkáme | autor: hradeckralove.cz

Rok 2020. To je doba, kdy by měla cyklostezka podle posledních optimistických odhadů spojit města Hradec Králové a Pardubice. Toužebně očekávané asfaltce pro cyklisty, milovníky kolečkových bruslí i pěší nahrává i fakt, že většina potřebných pozemků je vykoupena v celé délce trasy. První etapa, tedy z Hradce Králové do obce Vysoká nad Labem, by navíc mohla být hotova už v příští sezoně.

Většina pozemků nutná pro dokončení cyklostezky mezi krajskými městy ve východních Čechách je vykoupena, nebo alespoň smluvně zajištěna. Takový je aktuální stav cyklostezky Hradubické labské, díky níž by konečně cyklisté nemuseli riskovat na přeplněných vozovkách. Asi nejdále je s realizací úsek mezi Hradcem a Vysokou nad Labem. „Předpoklad získání všech povolení je do konce roku, předpoklad fyzické realizace stavby, pokud bude finančně zajištěna, je během roku 2017,“ zní oficiální informace ze stránek cyklostezky. Stavba bude nicméně v příštím roce záviset na financích města Hradec Králové a Královéhradeckého kraje.

Další úseky cesty by pak měly být dokončeny do roku 2020. Do dvou let se dokončená část cyklostezky protáhne z Vysoké do Opatovic nad Labem. „Předpoklad fyzické realizace stavby, pokud bude finančně zajištěna, je během roku 2018,“ věří její tvůrci.

Následující úsek z Opatovic do Dřítče zatím brzdí komplikovaný výkup pozemků. Termín dokončení je tak neurčitý. Naopak vykoupit pozemky z Dřítče do Němčic nad Labem se již téměř podařilo a nic kromě financí tak nebrání realizaci stezky do dvou let. Z Němčic povede trasa na Kunětickou horu, kde dokumentace pro stavební povolení bude následovat začátkem roku 2017. Dokončení je pak v plánu v roce 2018. Z „Kuňky“ pak už cyklostezka do Pardubic několik let vede.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
8.8.2016 22:02
Věra (neregistrovaný)
Pro Moniku Vojáčkovou. Kutná Hora a Kunětická hora je velký rozdíl nejen co se týká vzdáleností.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Hradecké cyklostezky chátrají a nevyhovují koloběžkám. Město chce opravit alespoň ty nejhorší

Hradec je rájem cyklistů. Jednak pro svůj rovinatý kraj a také díky poměrně husté síti cyklostezek. Všechny však nejsou v dobrém stavu a to by chtěla hradecká radnice změnit. Chtěla by do poškozených cyklostezek investovat dvacet milionů korun. Chce tak zároveň vyjít vstříc i…
Čtěte více

Kvůli stavbě lávky na Hradubické labské cyklostezce Němčice hledají šest Jedličků

Ve výstavbě lávky na cyklostezce z Hradce Králové do Pardubice údajně brání vlastnictví úzkého pruhu půdy u obce Němčice. Ten totiž vlastní příbuzní řídícího učitele ve výslužbě Arnošta Jedličky z Opatovic nad Labem. Těch příbuzných je šest a nikdo neví, kde se v současné době…
Čtěte více

Hradec bude v televizi. Předvede se jako místo přátelské k cykloturistice

Natáčení dalšího dílu pořadu Cyklotoulky s Českou televizí proběhlo na konci července v Hradci Králové a jeho televizní premiéra v České televizi ČT 2 a ČT SPORT a Slovenské televizi RTVS STV DVOJKA a bude vysílána v dubnu 2021. Cílem pořadu je ukázat krásu a výjimečnost města…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme