Volby se blíží, zastupitelé slibují

Ještě před pár týdny se zdálo, že některé věci ve městě jsou neměnné. Teď ale padají i tabu, o kterých hradecká radnice příliš diskutovat nechtěla a zdála se neústupná. Byty na Gočárově třídě budou levnější a monopol ISP by se mohl otřást.

V úterý 12. 10. 2010 mělo hradecké zastupitelstvo schválit prodej bytů na Gočárově třídě. Nestalo se. Zastupitelé chtějí současným nájemníkům vyjít vstříc a vezmou vážně jejich protesty. Lidem se ceny určené městem zdály vysoké. Teď je přezkoumá nový znalec. „Určí se odborník, se kterým budou souhlasit obě strany, nájemníci i radnice,“ vysvětlila obrat Hradeckému deníku náměstkyně primátora Pavla Finfrlová. „Zvolte si svého zástupce, se kterým budeme jednat,“ vzkázal v Deníku primátor Otakar Divíšek.
Nový přístup města se nájemníkům zamlouvá. „Poslední znalecký posudek byl proveden před šestnácti měsíci a znalec se ani nebyl pořádně podívat uvnitř. S nynějším postupem souhlasíme,“ potvrdil Hradeckému deníku jeden z nájemníků Jaroslav Lánský. Prodej tak definitivně schválí s největší pravděpodobností až nové zastupitelstvo.
Podobně se během diskuse v Českém rozhlasu Hradec Králové postavili hradečtí politici i k problému s parkovacím systémem firmy ISP (dříve Atol). Náměstkyně primátora Pavla Finfrlová (ODS) přiznala, že komunikace s občany byla špatná a po volbách má být všechno jinak. „Problémem je hlavně krátkodobé parkování. Máme ale nově postavenou kandidátku, chceme nyní radnici otevřenou lidem,“ cituje Finfrlovou Hradecký deník.
„Přestěhování do Prahy bylo k Hradci velmi neseriózní,“ přidala se v kritice Hana Orgoníková (ČSSD) s tím, že by město mělo smlouvu s ISP buď zrušit nebo zcela změnit. Na řadě míst by mělo být podle ní parkování úplně zadarmo. „Ceny za parkování hlavně v centru jsou až vyděračské, smlouva by se měla vypovědět,“ shrnul debatu volebních lídrů na téma parkování Hradecký deník.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
13.10.2010 19:16
Hradecan  (Nováček)
Sliby chyby...
14.10.2010 07:34
faultfinfer  (Nováček)
To je fakt zajímavé, sliby, že po volbách bude všechno jinak. Proč už to není jinak před volbami??

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru