Vlakové spojení Hradec - Pardubice se urychlí

K výraznému zrychlení železniční dopravy z Hradce Králové směrem na jih i na sever by mělo dojít během několika málo let. Jak píše dnešní MF Dnes, České dráhy plánují směrem na Pardubice a na Jaroměř zbudovat druhou kolej. Na tyto úpravy bude vázána i modernizace stanic podél trati.
První práce začnou již v roce 2010 na úseku Opatovice - Stéblová. To výrazně urychlí dopravu mezi Hradcem Králové a Pardubicemi, kdy nebude nutné v Opatovicích a následně i Rosicích čekat na uvolnění koleje protijedoucím vlakem. Jak deníku sdělil František Čejka z hradecké pobočky odboru strategie a informatiky Generálního ředitelství Českých drah, díky příhodnému terénu by práce mezi Opatovicemi a Stéblovou měly trvat jeden či dva roky. "Výstavba tohoto úseku nebude náročná. Na trati nejsou mosty ani složitý terén, proto by měla jít poměrně rychle," uvedl Čejka. Železnice tak bude rovnocenným konkurentem silniční dopravě. V ní se počítá během několika let k propojení Hradce a Pardubic po čtyřproudé komunikaci.
Součástí plánovaných prací na železnici je i modernizace stanic podél tratí. Hned v první etapě se počítá i s přestavbou jižní části hradeckého nádraží.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme