Víceúčelový dům u Aldisu chce firma dokončit

Teplická společnost Betonstav v těchto dnech znovu obnovila jednání s hradeckou radnicí. Zástupci společnosti se městu ozvali po několika měsících a až nyní se budou snažit vysvětlit, proč bez vysvětlení přerušili výstavbu víceúčelového domu a podzemních garáží poblíž Kongresového centra Aldis v Hradci Králové. Informuje o tom dnešní vydání MF DNES pro Královéhradecký kraj.

Betonstav chce již jednou zahájenou výstavbu dokončit. Pokud splní své sliby a objekt za tři sta milionů korun postaví, město zapomene na vymáhání sankcí. Stavební práce společnost sice vloni zahájila, staveniště však brzy zůstalo prázdné. Kromě soukromého záměru postavit polyfunkční dům vyhrál Betonstav soutěž na stavbu dvoupodlažního parkoviště se zhruba sto sedmdesáti místy pro město. To mělo být hotovo v červenci. „Jeden objekt bez druhého se stavět nedá. Tím, že Betonstav nezajistil financování celého projektu, se zadrhlo i parkoviště,“ řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. Zástupci Betonstavu podle radních závazky vůči městu uznali. Do konce června by měli vyřešit financování projektu a poté navrhnout zastupitelstvu schválení dodatku ke smlouvě.
Sankce, které nyní Betonstavu za nedokončení městských garáží hrozí, je hradecká radnice ochotna smazat. „Smlouva bude vázána na rychlé zahájení výstavby. V dodatku musí být sankce za nezahájení stavby v dohodnutém termínu v takové výši, která nahradí nebo převýší současné penále. Máme vůli jim vyjít vstříc a udělat ještě jeden ústupek. Pokud začnou stavět, nebudeme současné sankce uplatňovat,“ dodal Malíř. Pokud by se královéhradecká radnice s Betonstavem nedohodla, od července začne uplatňovat penále za nedokončení parkoviště. Měsíčně jde zhruba o tři čtvrtě milionu korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme