Vedra rozpalují hradecké ulice, Flošna praská ve švech

Koupaliště Flošna, ilustrační foto | Foto: SNHK
Koupaliště Flošna, ilustrační foto | Foto: SNHK

Vedra s tropickými teplotami, která v tomto týdnu udeřila, rozpalují ulice města. Horkem trpí nejen obyvatelé Hradce Králové, ale také městská zeleň. V ulicích se proto začaly objevovat kropící vozy, které chladí jak silnice, tak také vzduch.

Koupaliště Flošna v centru Hradce Králové už od pondělí zaznamenává rekordní návštěvnost. V úterý se zde zchladilo 3 600 lidí a včera stejný počet.

Jako každé léto, i letos jsme se v ulicích Hradce Králové už mohli setkat s mokrými silnicemi, které chladily kropicí vozy. Rozvrh práce řidičům Technických služeb určuje aktuální počasí. Chladit město vyrážejí při teplotách, které dosahují 30 stupňů Celsia. "Auta disponují kromě kropicího zařízení před autem i ozonérem, který za autem vytvoří příjemnou mlhu. Vůz je v provozu v době, kdy jsou přes den teploty nejvyšší, tj. zhruba od deseti hodin dopoledne do odpolední půl třetí,“ popsal práci speciálního vozu Daniel Jeřábek z Technických služeb Hradec Králové.

Horka nemají polevit ani ve čtvrtek, dokonce se očekává nejteplejší den z celého týdne. Aktuální předpověď počasí nejdete zde

V těchto vedrech trpí také městská zeleň, především pak mladé stromky, které ještě nejsou tak dobře zakořeněné a nedosáhnout na podzemní vláhu. „Zaměřujeme se aktuálně letos na ty, které jsou nejmladší a rostou v tvrdých městských podmínkách, například u chodníků a cest. Jinak se chová strom rostoucí v parcích a jinak v centru obklopen chodníky a silnicemi,“ vysvětlil Daniel Jeřábek.

Oproti loňskému horku, které se dostavilo až v průběhu prázdnin, je letošní počasí poznamené nedávnými vydatnými dešti a zálivka městské zeleně není zatím tak akutní. 

Na Flošně konečně začala pořádná sezóna

Tropické teploty uvítali také na koupališti Flošna. „Konečně po měsíci a půl dorazilo to pravé léto. V úterý k nám zavítalo 3 600 návštěvníků a v pondělí zhruba dva tisíce,“ řekl Jan Konvalinka, vedoucí koupaliště Flošna. "Dnešní návštěvnost byla také přes 3600 osob," doplnil vedoucí koupaliště ve středu večer, kdy teploty přes den dosahovaly neuvěřitelných 36 stupňů ve stínu.

Od tohoto pondělí (17. června) mohou zájemci o ranní koupání na Flošnu zavítat už v 6 hodin ráno a využít volných bazénu, třeba za cenu zvýhodněného hodinového vstupného. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Central park na Moravském Předměstí bude k oddechu veřejnosti sloužit i v budoucnosti

Město podpoří projekt Central parku na Moravském Předměstí. Jedná se o území severně od Husovy ulice a ulice Zámeček na Novém Hradci Králové, jehož součástí je zelený klín mezi Třebší a Moravským Předměstím. Právě tato rozsáhlá lokalita by v budoucnu měla sloužit veřejnosti k…
Čtěte více

Nové stromořadí pomohl zaplatit výtěžek z dobročinného bazaru

V pořadí už třetí etapu regenerace stromořadí v ulici Na Drahách plánují provést pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Obnovu uskuteční také díky financím z prvního hradeckého re-use bazaru, který se nachází v Kotěrově ulici v centru města. Projekt pomůže v jarních…
Čtěte více

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme