Vedení města chce mít v Hradci Havlovo náměstí

Hradec by mohl mít náměstí pojmenované po Václavu Havlovi. Vedení města už začalo uvažovat o tom, že by po zesnulém prezidentovi pojmenovalo současné náměstí Svobody. V úvahu přicházejí i jiná místa, ale spíše jako náhradní řešení. Radnice nyní zkoumá, zda záměr nenarazí u Hradečanů.

"Mluvíme o tom, už od neděle. S největší pravděpodobností po něm skutečně pojmenujeme náměstí. Zatím jsme přesně neurčili, které to bude, ale já osobně budu usilovat o to, aby se po Václavu Havlovi jmenovalo náměstí Svobody," potvrdil záměr Mladé frontě Dnes primátor Zdeněk Fink.
Nápad se setkal s podporou i u jiných zastupitelů. Martin Dvořák ho dokonce propaguje i na svých facebookových stránkách. "Zahajujeme cestu k tomu, aby se náměstí Svobody (dříve Leninovo před Pedagogickou fakultou) v Hradci přejmenovalo na náměstí Václava Havla. Kdo nás podpoří???" zašla na síti MF Dnes. Reakce občanů jsou zatím spíše pozitivní nebo neutrální.
Podle některých ohlasů by také mohlo být výhodou, že na náměstí Svobody má trvalou adresu nebo sídlo jen minimum osob. Z větších institucí zde sídlí jen Pedagogická fakulta. Fakt, že by změna adresy nekomplikovala život většímu množství lidí, právě náměstí Svobody nahrává. Petr Fugas Kubát na internetu také uvažuje o tom, že by Hradec v pojmenování náměstí po prezidentu Václavu Havlovi mohl být první.
Najdou se však i odmítavé reakce. "Proč? Pan Havel měl něco společného s Hradcem," zaznamenala Mladá fronta Dnes pochybnosti muže, který se odmítl představit.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.12.2011 13:38
Jaroslav Fišer  (Administrátor)
diskuze k tématu
diskutovat na dané téma nebo hlasovat v anketě můžete na zde.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme