V Šimkových sadech se může opět grilovat

Grily jsou opět v Šimkových sadech | Foto: TS HK
Grily jsou opět v Šimkových sadech | Foto: TS HK

Šimkovy sady po své rozsáhlé rekonstrukci od jarních měsíců opět slouží obyvatelům Hradce Králové jako zelené útočiště v srdci města. 

Především nyní, s příchodem horkého počasí a letních teplých podvečerů, uvítají návštěvníci návrat celkem tří grilů. Jejich používání je podmíněno opatrným zacházením, dodržováním bezpečnosti a  samozřejmě úklidem po grilování. Na to budou také dohlížet ve zvýšené míře královéhradečtí strážníci. 

„Místa pro grily vytipoval a posvětil architekt. Teď nastal po otevření sadů a s příchodem výrazně teplejšího počasí správný čas pro jejich navrácení,“ uvedl v minulém týdnu Vlastimil Ondráček z Technických služeb Hradec Králové, které grily do Šimkových sadů po úschově navrátily. 

Zájemci o nejen letní barbecue najdou grilovací místa na poloostrově u rybníčku a další dvě stojí v části sadů sousedící s katastrálním úřadem. Je potřeba si s sebou do Šimkových sadů donést kromě dobrot na gril i dřevo a uhlíky a samozřejmě počítat s tím, že po sobě návštěvníci musí uklidit.  

Dohled nad používáním grilů má nyní v popisu práce i Městská police Hradec Králové, kromě úklidu bude hlídat i přílišné popíjení alkoholu na veřejnosti. „V případě, že by někdo viděl kohokoliv ničit majetek, dělat nepořádek či výtržnosti, ať volá ihned strážníky na čísle 156,“ stručně informoval Miroslav Hloušek, ředitel Městské policie Hradec Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
18.6.2014 14:51
Tera (neregistrovaný)
Psi v parku
Co do nových sadů chodím, tak jsem tam strážníka nepotkala, jen spoustu volně pobíhajících psů. Sady jsou krásné a klidné, psům bych vstup zakázala tak, jako je to v Jiráskových sadech. Sady by měly být oázou klidu pro odpočinek, procházku či posezení a ne pro pohyb volně pobíhajících psů (nemluvě o výkalech v trávě).

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nové stromořadí pomohl zaplatit výtěžek z dobročinného bazaru

V pořadí už třetí etapu regenerace stromořadí v ulici Na Drahách plánují provést pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Obnovu uskuteční také díky financím z prvního hradeckého re-use bazaru, který se nachází v Kotěrově ulici v centru města. Projekt pomůže v jarních…
Čtěte více

Jedinečný trvalkový záhon bude zdobit Malšovice

Technické služby města Hradec Králové se snaží posouvat hranice péče o město. Tentokrát se zaměřily na území v Malšovicích u zábavního centra A-sport, které bylo vybráno komisí místní samosprávy pro další úpravy a zvelebení. Výsledkem jsou jedinečné kvetoucí záhony a šest nových…
Čtěte více

Tráva v Hradci bude vyšší, stroje ji posekají na výšku 8 centimetrů

Omezit sečení trávy se rozhodly Technické služby Hradec Králové kvůli současným klimatickým podmínkám. Tráva se bude sekat méně často a nechá se více vyrůst. Stroje budou trávu sekat na 8 centimetrů. Už nyní na větších plochách vynechávají pracovníci technických služeb některé…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme