V Podzámčí vyroste nové hřiště i s lanovou dráhou

Ilustrační foto
Ilustrační foto | autor: Pixmac.cz

Nejpozději v polovině září si budou moci děti zadovádět na rozšířeném a zmodernizovaném hřišti v Jiráskových sadech, jehož úpravy za dva miliony korun odstartovaly na konci minulého týdne.

Stejnou částku dají Technické služby Hradec Králové i do výstavby úplně nového dětského hřiště v lokalitě Podzámčí, kde za poslední dobu vyrostlo několik bytových domů a děti si nemají kde hrát. Nově budou moct dovádět i na lanové dráze.

Na hřiště do Jiráskových sadů chodí stále více návštěvníků, proto nyní prochází opravami

„Úpravy hřiště v Jiráskových sadech požaduje příslušná komise místní samosprávy a jsou reakcí jednak na stáří hřiště a stav herních prvků, a zároveň na jeho zvyšující se návštěvnost. Staveniště jsme předali vítězi výběrového řízení, který by měl dnes zahájit práce,“ uvedl ve čtvrtek Vlastimil Ondráček z Technických služeb Hradec Králové. Dodal, že termín dokončení je sice stanoven na polovinu září, ale rádi by dětem hřiště předali dříve, možná už se zahájením nového školního roku. 

Nově se zde objeví tři multifukční sestavy a pět jednotlivých herních prvků ve formě různých prolézaček, houpaček, kolotočů nebo lanových prvků. Budou vyrobeny ze dřeva, plastu i kovu a měly by odpovídat umístění v Jiráskových sadech, tedy místě na soutoku dvou řek.

Motiv soutoku a vody se tak objeví například na pryžových dopadových plochách nebo jednotlivých sestavách a herních prvcích. „V jednom případě půjde v Hradci o úplnou novinku. Multifunkční sestavu v podobě lodi, navíc se zvukovými efekty,“ vysvětlil Vlastimil Ondráček. 

Hřiště v Podzámčí bude pro starší děti

Zatímco hřiště v Jiráskových sadech bude zaměřené spíš na mladší děti, nová plocha, která v průběhu září a října vznikne na sídlišti v Podzámčí na Moravském Předměstí, poslouží ve větší míře starším dětem.

Počítá se tam kromě jiného například s lanovou dráhou a různými lezeckými prvky. "I v případě hřiště v Podzámčí vyšly technické služby vstříc příslušné komisi místní samosprávy, která zřízení místa pro trávení volného času dětí v této lokalitě, kde v poslední době vyrostlo hodně bytových domů, požadovala," doplnila Magdalena Vlčková, tisková mluvčí královéhradecké radnice. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nové stromořadí pomohl zaplatit výtěžek z dobročinného bazaru

V pořadí už třetí etapu regenerace stromořadí v ulici Na Drahách plánují provést pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Obnovu uskuteční také díky financím z prvního hradeckého re-use bazaru, který se nachází v Kotěrově ulici v centru města. Projekt pomůže v jarních…
Čtěte více

Jedinečný trvalkový záhon bude zdobit Malšovice

Technické služby města Hradec Králové se snaží posouvat hranice péče o město. Tentokrát se zaměřily na území v Malšovicích u zábavního centra A-sport, které bylo vybráno komisí místní samosprávy pro další úpravy a zvelebení. Výsledkem jsou jedinečné kvetoucí záhony a šest nových…
Čtěte více

Přes léto chce město opravit sportoviště. Která to budou a na co se jejich uživatelé mohou těšit?

Oprava hradeckých sportovišť čeká přes prázdniny na pracovníky Technických služeb Hradec Králové (TSHK) a zhotovitele. Téměř 15 milionů korun poputuje na instalaci úsporného osvětlení, multimediální LED obrazovky a opravu hracích ploch. Úpravy se týkají hřišť v Třebši, na…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme