V hradeckých lesích spadl na cyklistu strom, muž zraněním podlehl

Lesní cesta Hradečnice | Zdroj foto: MLHK
Lesní cesta Hradečnice | Zdroj foto: MLHK

Neštěstí v Novohradeckém lese se odehrálo na konci pracovního týdne. Na cyklistu ve věku 73 let zde spadl strom, který jenom několik chvil před tím porazili dva muži, kteří v lese těžili dřevo.

Pokácený smrk špatně dopadl a skončil přímo na cestě, kde zrovna projížděl manželský pár. Cyklista, kterého padající strom vážně poranil, druhý den na následky úrazu bohužel zemřel.   

Smutná nehoda se stala ve čtvrtek v sedm hodin večer na cestě nedaleko Hradečnice v lesích okolo Nového Hradce Králové. Dva muži, kteří v těchto místech těžili dřevo, pokáceli vzrostlý smrk, jehož kmen měl v nejširším místě průměr 33 centimetrů. Jeho koruna se však zasekla o sousední strom a tak muži museli smrk rozhoupat, aby dopadl na zem.

Podle policie muži uvedli, že jeden z nich kontroloval, zda se na nedaleké cestě nepohybují lidé, i přesto k nehodě došlo. „Když strom společně rozhoupali, všimli si na lesní cestě dvou cyklistů - muže a ženy, kteří přijížděli k místu na jízdním kole. Přesto, že muži začali na cyklisty křičet, neštěstí už zabránit nedokázali,“ popsala zbytek tragické nehody a počínání mužů mluvčí Policie ČR Lenka Burýšková.

Pod padajícím smrkem uvíznul 73letý muž. „Byla mu přivolána rychlá záchranná služba, která jej převezla do nemocnice. Muž dnes, bohužel, svým zraněním podlehl,“ uveřejnila v pátek dopoledne mluvčí Burýšková.

Podle policejního vyšetřování měli muži na těžbu dřeva v dané lokalitě povolení. Tragickou událost dále šetří policisté ze služby kriminální policie. „V současné době zjišťují míru i okolnosti zavinění s podezřením na usmrcení z nedbalosti. Trestní zákoník pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody až na několik let,“ uzavřela policejní mluvčí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Lesníci začnou vánoční stromky prodávat v pátek. Jaké budou ceny?

Jen pár dní před první adventní nedělí bude zahájen prodej vánočních stromků z hradeckých městských lesů. I letos budou k dispozici různé druhy jehličnanů z lesů i plantáží. Ceny se oproti loňskému roku nezměnily, pohybují se v rozmezí od 250 do 600 korun podle druhu. Prodej…
Čtěte více

Další tělocvična vznikla u běžeckého okruhu v městských lesích

V létě tohoto roku vznikl v hradeckých městských lesích 800 metrů dlouhý běžecký okruh se speciálním přírodním povrchem. V těchto dnech jej Městské lesy Hradec Králové doplnily o nové fitness prvky. Pro sportovce tak vznikl jedinečný prostor, který nabízí zdravý způsob…
Čtěte více

Vznik cyklostezky v lese komplikuje podzemní voda a chránění živočichové. Bude město ve výstavbě pokračovat?

Zhruba před rokem zahájilo město přípravné práce pro výstavbu nové cyklostezky od Zděné boudy k lesnímu hřbitovu. Proces výstavby se bohužel neobešel bez komplikací. Ačkoliv byl v projektu požadován hydrogeologický průzkum, nebyl projektantem proveden a na jaře letošního roku se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme