V Hradci zahájilo provoz Technologické centrum

V úterý 24. června proběhlo v Hradci Králové slavnostní otevření Technologického centra, které vzniklo přestavbou objektu bývalé vojenské jídelny na letišti ve Věkoších. Kromě inkubátoru pro začínající podnikatele je zde také Centrum pro transfer technologií. Projekt stál celkem 87 milionů korun, přičemž město získalo z prostředků EU částku 63 milionů.

Provozovatelem parku se stala obecně prospěšná společnost Technologické centrum Hradec Králové. Ta má za úkol pomáhat začínajícím podnikatelům a podnikům s inovačním potenciálem. V areálu by mělo fungovat asi třicet firem. Klienti mají  k dispozici vybavení kanceláří, výrobní a skladovací prostory, jednací místnosti či zařízení pro videokonference. Samozřejmostí je parkoviště přímo u budovy. „Prostřednictvím svých služeb chceme podporovat technologický transfer, inovační procesy ve firmách, na univerzitách, tyto dvě sféry propojovat a odstraňovat bariéry mezi nimi,“ řekl výkonný ředitel Technologického centra Martin Dittrich.
Součástí slavnostního otevření objektu bylo také vyhlášení vítězů soutěže o nejlepší podnikatelský záměr. Autorem nejlepšího podnikatelského záměru se stal Lukáš Cígler, jehož záměr se soustředí na internetový prodej mluveného slova v komprimovaných formátech. Na vítěze čeká roční bezplatný pronájem kanceláře v centru.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.6.2008 23:06
Pája (neregistrovaný)
To je pěkná zašívárna,za ty peníze tam mohly být všechny úřady.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme