V Hradci začal Týden proti drogám


Tento týden v rámci akce „Týden proti drogám 2007“ probíhají na deseti hradeckých základních a středních školách přednášky na téma „Drogy a závislosti“. Projekt je zaměřen především na primární prevenci a osloví tisíc žáků.
Pořadatelem již 11. ročníku je hradecký Sion. Akce má finanční podporu Města Hradec Králové. Program realizuje obecně prospěšná společnost Maják z Liberce. Ta působí jako mezičlánek mezi mladými lidmi a odbornými centry. Mládež informuje o nebezpečích drogové závislosti. Záměrem Majáku je posilovat odolnost mladistvých a vést je ke zdravému a odpovědnému životnímu stylu. Během svého působení společnost uskutečnila více než 1550 přednášek, které vyslechlo asi 32 250 žáků. Proškolení lektoři mají víceleté zkušenosti.
Preventivní přednášky se zabývají pochopením mechanismů, které vedou lidi ke zneužívání drog. Pozornost je věnována nebezpečí měkkých drog, neboť ty často fungují jako vstupní brána do světa drog tvrdých. Diskutuje se o ožehavých problémech a důraz je kladen na drogovou abstinenci. Jak uvedla Kamila Rosůlková, koordinátorka projektu, součástí Týdne proti drogám je večer určený teenagerům s názvem „Free club“, který proběhne ve čtvrtek 17. května. Pro žáky jsou připraveny akční soutěže a videoprojekce. Zároveň se mají možnost anonymně dotazovat lektorů na to, co je v uvedené problematice zajímá.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme