V Hradci už jsou vybrané tři hlavní vánoční stromy, věnovali je obyvatelé města

Ilustrační foto z předchozích let. Velká náměstí
Ilustrační foto z předchozích let. Velká náměstí | autor: hradeckralove.cz

V Hradci Králové už je jasné, které stromy budou zdobit tři velká královéhradecká náměstí a dokreslí tak vánoční atmosféru, která už za pár týdnů zaklepe na dveře. 

Vánoční stromy pro hradecká náměstí získávají Technické služby Hradec Králové už tradičně od soukromých dárců. 

Stejně jako v předchozích letech, i letos zveřejnilo město, potažmo technické služby, výzvu všem obyvatelům, kteří by se chtěli zapojit do adventní výzdoby Hradce Králové a darovat tak vzrostlý jehličnatý strom. "Hlavními kritérii pro výběr stromů je dostatečná velikost, optimálně 15 metrů a více. Minimální výška stromu je pak 12 m. Strom musí být rovný, symetrický a nesmí to být dvoják nebo vícekmen. Ke stromu musí být i dostatečný přístup pro potřebnou techniku," uvedli zástupci hradeckých technických služeb.

Konečný výběr tří vánočních stromů pro Hradec ukončily technické služby v minulém týdnu. „Největší z nich bude zdobit Masarykovo náměstí. Je to stříbrný smrk od soukromého dárce z Hradce Králové Pražského Předměstí. Další dva stromy na Velké náměstí a na náměstí 28.října budou od dárců z Divce a z Hradce Králové – Moravského Předměstí,“ uvedl Daniel Jeřábek, vedoucí správy městské zeleně. „Všem, kdo se přihlásili se svojí nabídkou, ještě jednou děkujeme a s některými z nich se možná budeme těšit na spolupráci v příštích letech. Nejčastějším důvodem pro odmítnutí nabídky byla menší velikost nabízených stromů,“ doplnil ještě Daniel Jeřábek.

Vánoční stromky by se na Velkém náměstí, na Masarykově náměstí a na nové také na náměstí 28. října měly objevil koncem listopadu.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Nové stromořadí pomohl zaplatit výtěžek z dobročinného bazaru

V pořadí už třetí etapu regenerace stromořadí v ulici Na Drahách plánují provést pracovníci Technických služeb Hradec Králové. Obnovu uskuteční také díky financím z prvního hradeckého re-use bazaru, který se nachází v Kotěrově ulici v centru města. Projekt pomůže v jarních…
Čtěte více

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Vánoční stromy už město má. Kdy je rozsvítí?

Velké a Masarykovo náměstí v Hradci Králové budou opět zdobit vánoční stromy. Bude se jednat o dva smrky ztepilé s výškou okolo 15 metrů. Jeden je od soukromého dárce z Předměřic nad Labem, druhý z městských lesů. Technické služby je dopraví a nainstalují na obě hradecká náměstí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme