V Hradci proběhne Helicopter Show , která má i do budoucna zelenou

Již po deváté se na letišti v Hradci Králové uskuteční v sobotu 19. května originální Helicopter Show 2007. Připravovaná změna statutu hradeckého letiště, které se stane veřejné vnitrostátní, by tuto akci v dalších letech neměla ohrozit.
„Doufáme, že akce související s letectvím zde zůstanou,“ řekl hradecký primátor Otakar Divíšek. Jak uvedl náměstek primátora Josef Malíř, město také jedná o návratu leteckého festivalu CIAF zpět do Hradce Králové.
Letošní Helicopter Show připravila pro širokou veřejnost ukázky záchrany lidských životů a umění vrcholové pilotáže mnoha typů vrtulníků i letadel. Akci bude předcházet již tradiční setkání odborníků z letecko-zdravotnických služeb s názvem Helimed. Helicopter Show nabídne divákům letecké a záchranářské umění. Pilotáž předvede 15 typů vrtulníků. Nebudou chybět letové ukázky bezmotorových, ultralehkých i malých dopravních letadel. Leteckou akrobacii předvede nejmodernější letoun Su 29. Součástí akce budou vyhlídkové lety, seskoky parašutistů či výstava letecké a pozemní techniky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme