V Hradci budou dva adventní trhy, pořadatelé se hádají o název

Na dva souběžné adventní trhy se letos mohou těšit Hradečané. Od pátku 27. do neděle 29. listopadu se uskuteční nejen v Muzeu východních Čech, ale také v Novém Adalbertinu. Mezi oběma pořadateli se ale rozhořel ostrý spor. Zakladatel trhů, Muzeum východních Čech, viní konkurenci z nekalých praktik.

Podle ředitele Muzea Zdeňka Zahradníka je to jasný příklad parazitování: „„Mají se konat ve stejném termínu a na stejném místě, kde jsme o několik let dříve trhy pořádali my. Nové Adalbertinum jsme opustili, protože jsme se nedohodli na nové smlouvě,“ řekl Zahradník Mladé frontě Dnes. „Je advent a trhů může být kolik chce. Problém je v tom, že organizátoři adventních trhů v Novém Adalbertinu uvádějí, že se jedná o tradiční akci. Tradiční akce to je, ale muzea, nikoliv jejich. Způsob vedení propagace té akce podle mého laického názoru naplňuje znaky klamavé reklamy,“ uvedl Zahradník Hradeckému deníku, „je to nešťastné. Vyvolává to problémy mezi námi pořadateli a zmatek mezi vystavovateli i návštěvníky. Budou si o nás myslet, že jsme se zbláznili,“ dodal.
Pořadatel druhého trhu Michal Čapek ale kritiku odmítá. „Slovo tradiční nezávisí na tom, kdo danou akci pořádá, ale kde se pořádá a jakou má tradici do minulosti. Nikde neuvádíme, že se jedná o tradiční muzejní trhy, ani další slovo, které by zavánělo tím, že bychom od muzea převzali jakoukoliv značku,“ oponuje Deníku Čapek.
Když se ale pořadatelé perou, návštěvníci se budou moci smát. Obě strany se budou snažit nabídnout to nejlepší. V Novém Adalbertinu se má představit až 150 prodejců tradičních lidových výrobků. „Rozhodli jsme se uspořádat dvacátý ročním s vědomím že zdaleka nemůžeme z prostorových důvodů nabídnout tak širokou škálu řemesel jako v budově Nového Adalbertina. O to pečlivěji jsme vybírali ty nejlepší a připravili bohatý doprovodný program,“ slibuje zase Zdeněk Zahradník z Muzea.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme