V Hradci bude postaveno moderní centrum Koruna

Místo provizorního autobusového nádraží vznikne v Hradci Králové Palác Koruna. Královéhradecké zastupitelstvo schválilo záměr prodeje městských pozemků o rozloze zhruba deset tisíc metrů čtverečních vítězné společnosti HB Reavis Group CZ.
Výběrová komise složená ze čtyř zastupitelů a tří odborníků posuzovala dva projekty. Stanovila si kritéria, která byla bodována. Jednalo se zejména o architekturu a funkční náplň, urbanistické a dopravní řešení, ekonomickou výhodnost a právní záruky. Bylo jednomyslně rozhodnuto pro první nabídku firmy HB Reavis Group se sídlem v Praze. „Ta by realizovala tento typ stavby u nás poprvé, ale na Slovensku má zkušenosti s řadou podobných projektů,“ řekl ekonomický náměstek primátora Boris Herman. Přestože oba návrhy splňovaly podmínky města, podle oborníků měl druhý návrh společnosti Plaza Centers Czech Republic vážný nedostatek a to jen jeden výjezd z objektu, což může působit dopravní komplikace. Stavba bude zároveň koordinována s výstavbou křižovatky Koruna. Dosud není rozhodnuto, jakou částku za lukrativní pozemky zájemce zaplatí.
Potenciální investor plánuje architektonicky zajímavý objekt. „Území v centru města by doplnily obchody, restaurace, sportoviště, byty a více než 400 parkovacích míst pro veřejnost,“ uvedl náměstek primátora pro rozvoj města Josef Malíř. Vítězný návrh předpokládá investici ve výši 1.4 miliardy korun. Město zahájí proces přípravy podkladů pro uzavření smlouvy s investorem a výstavba by mohla začít v roce 2009. Potrvá přibližně dva roky.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
31.5.2007 16:08
Marda (neregistrovaný)
kde?
kde pořád město bere tolik peněz? stále něco nového za miliardy... začínám mít pocit, že jsme nejbohatší město republiky :-)
1.6.2007 10:47
Eraser (neregistrovaný)
RE: kde?
No kde by? I od vás - daňového poplatníka.
1.6.2007 12:28
Ira (neregistrovaný)
RE: kde?
A proto do toho nemáme co mluvit.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme