Ústí překvapení nedovolilo, porazilo hradecké 4:1

Úvodní semifinálový zápas mezi ústeckými Lvy a hradeckými Energetiky byl plně v režii domácích, i když hosté jim vítězství usnadnili svým respektem. Dva plné autobusy hradeckých fanoušků Východočechy mohutně celý zápas povzbuzovaly, ale ani to na překvapení nestačilo. Ústí se ve druhé třetině ujalo vedení 2:0 a když na začátku závěrečné části zvyšoval Jiří Kudrna na 3:0, nikdo o výhře favorizovaného Ústí nepochyboval. Hradec se sice nevzdal, srdnatě bojoval, ale to na Severočechy nestačilo. Čestný úspěch Energetiků zaznamenal čtyři vteřiny před koncem zápasu Petr Domin, i když domácí mu hodně zápis do statistik ulehčili, Málka překonali sami.

branky a nahrávky: 21. Slížek (Mazanec), 30. Jiří Kudrna (Jankových, Sýkora), 42. Jiří Kudrna (Sýkora, Jankových), 56. Zápotočný (Červenka) – 60. Domin (Suchý Pavel). Vyloučení: 4:8. Využití: 0:0. Oslabení: 0:0. Střely: 55:21. Rozhodčí: Trombík - Prchal R., Prchal T. Diváků: 5524.

Ústí n.L.: Málek - Kudrna Jan, Hájek, Pavlas, Mazanec, Grof, Vála, Klobouček, Zápotočný - Antoš, Pazourek, Eiselt - Havel, Slížek, Kuchler - Jankových, Sýkora, Klimt - Fink, Červenka, Kudrna Jiří

Hr.Králové: Koutský (Dušek) - Blanár, Mocek, Suchý Petr, Šeda Michal, Hendrich, Černý, Toužimský, Plíhal - Volráb, Roubík, Diviš - Přeučil, Koudelka, Vondráček - Potůček, Šeda Jan, Suchý Pavel - Prachař, Domin, Fišer.

Pavel Hynek (hlavní trenér Ústí nad Labem):
V první řadě bych chtěl pochválit hráče za výborný a trpělivý výkon. Už v první třetině jsme si vytvořili nějaké jasné šance, které jsme ale nedokázali zrealizovat. Mohlo to vypadat třeba i jinak. My jsme šli trpělivě střídání za střídáním a myslím, že tak od poloviny utkání už soupeři docházely síly. Potom jsme je už k ničemu nepouštěli. Na začátku třetí třetiny jsme dali třetí gól a myslím, že bylo po zápase. Hradec je mužstvo, které chce především hrát hokej a prezentovali se tu výborným výkonem. První třetinu hráli výborně do obrany a měli výborný pohyb. Rozhodně přispěli k nadprůměrnému utkání. Utkání se divákům muselo líbit.
Vladimír Jeřábek (hlavní trenér Hradce Králové):
Ústí dnes podalo špičkový výkon. Je i více odpočaté, má širší kádr, ale porazit nás musí ještě dvakrát. Když jsme v zápase dostali třetí, a pak čtvrtý gól, bylo prakticky rozhodnuto. Prohráli jsme 1:4, ale v play off se může klidně prohrát 0:8, a pak vyhrát 2:1. My máme hodně zraněných hráčů, které jsme nechali doma a máme i užší kádr, takže ve čtvrtém útoku hrají dva kluci z Chrudimi. Musíme počkat, jestli se nám někdo uzdraví. Dnes to musíme hodit za hlavu, zítra je další zápas. Ústí musí vyhrát, my můžeme jen překvapit. Uvidíme zítra nebo v dalších zápasech. Rádi bychom hráli doma dva zápasy.

více na www.hchk.cz

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme