Univerzita Karlova chce v Hradci postavit nový kampus

Hradecká radnice odsouhlasila plánovací smlouvu s Univerzitou Karlovou. Ta chce v Hradci postavit nový kampus za 2,5 miliardy korun. Výstavba objektu, jehož dokončení se předpokládá v roce 2015, má být z padesáti procent hrazená z fondů Evropské unie.

„Schválili jsem plánovací smlouvu, která souvisí s výstavbou kampusu Univerzity Karlovy. Byl to dlouhý proces,“ uvedl primátor Otakar Divíšek. Radnice zahrnula projekt do integrovaného plánu rozvoje města a za zpracování dokumentace k územnímu řízení vydala částku 1,9 milionu korun. „Věnovali jsme finanční prostředky na to, aby univerzita mohla připravit žádost o evropské dotace,“ doplnil Divíšek. Novostavba má vyrůst mezi fakultní nemocnicí a ulicí Zborovskou na pozemcích o rozloze 80 tisíc metrů čtverečních, z nichž přibližně polovina patří městu. Kampus bude složen z lékařské fakulty, farmaceutické fakulty, vědeckého centra, kongresového centra a parkovacího domu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
15.10.2009 23:10
Bjorken (neregistrovaný)
Super! Drzim vsechny palce, at da EU co nejvic penez. Takovou investici jen a jen podporuju!! Doufam ze Hradec bude o bohatsi o nejakou originalni, funkcni a moderni architekturu :)
19.10.2009 10:33
Honza z HK (neregistrovaný)
No já bych moc nejásal... Když vidím, co za obludu postavili v sousední vopičí rokli jakožto novou chemičárnu... Ale stejně skeptický jsem byl v případě Amadea, co nám roste vedle Teska, když jsem viděl, co vyrostlo u perníkářů u Teska za plechovou krabici (obludu)... V porovnání s ní nám u Teska vyrostlo "nový muzeum", takže doufám, že budu stejně mile překvapen i v případě tohoto kampusu UK:)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme