Unikající voda vytvořila na Moravském předměstí obří kráter

Obří kráter, do kterého by se mohl vejít i tank, vytvořila v noci na dnešek voda unikající z poškozeného vodovodního řádu. K poruše došlo na křižovatce ulice Palachova a Brněnská, v bezprostřední blízkosti parkoviště u obchodního domu Lidl.
Poškozen byl jeden z hlavních zásobovacích řadů pro oblast Moravského Předměstí, který byl vybudován v roce 1992. "Příčinou poruchy potrubí z litiny je s největší pravděpodobností únava materiálu," uvedla tisková mluvčí Královéhradecké provozní a.s. Radka Máslová. Jak dodala, únik vody byl velký. Voda se drala na povrch v objemu přibližně 1200 l/s. Na místě se tak během několika málo minut vytvořil obří kráter o průměru cca 6 x 6 m a hluboký cca 2 m.
Dodávka vody zůstává nepřerušena pro celou dotčenou oblast. Vzniklou poruchou se mohou místně objevit zákaly vody. V případě, že se možný zákal vody vyskytne, je zákazníkům hradeckých vodáren k dispozici vodárenský dispečink společnosti Královéhradecké provozní 841 11 12 13, kam se mohou v případě potřeby kdykoliv obrátit.
Parkoviště obchodního domu LIDL je sice v provozu, ale následky havárie se budou odstraňovat několik dnů. Provoz komunikace není vzniklou poruchou vůbec dotčen a ani po dobu opravy by neměly vzniknout žádná dopravní omezení. Předpokládá se, že oprava bude vzhledem k rozsáhlosti trvat několik dní.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme