Ulrichovo náměstí zaplní sprejeři. Nebude chybět parkour a exhibice mistra světa

| autor: PROSTOR PRO

V pořadí 11. ročník veřejné preventivní akce GRAFFITI STREET JAM se uskuteční ve středu 14. června od 14 do 19 hodin na Ulrichově náměstí v Hradci Králové. Tradičním pořadatelem je nezisková organizace PROSTOR PRO, která touto cestou oslovuje mladé lidi a informuje je o legalitě i možných postizích z nelegálního sprejování, ale také přibližuje veřejnosti graffiti jako svébytný styl umění. Akce se koná za podpory města Hradec Králové a Komise místní samosprávy Střed města.

 

Sprejerské triky a dovednosti ale nejsou to jediné, co akce přinese. „Každoročně dáváme prostor mladým umělcům z našeho města a okolí. Návštěvníci se tak mohou těšit na vystoupení Martina Nogola, mistra světa v exhibici na koloběžce. Představí se královéhradecká taneční skupina Timedance, raper Krystal nebo dýdžej Kapitán Takypán. Dechberoucím zážitkem bude opět parkourová exhibice pod vedením zkušeného instruktora Radima Blažka. I letos do show zapojí veřejnost, tak se máme jistě na co těšit,“ uvedla Petra Suchánková, koordinátorka akce GRAFFITI STREET JAM z neziskové organizace PROSTOR PRO. Po celou dobu akce budou probíhat tematické workshopy vedené lektory z obchodů Scootshop a Snowbear. Nebude chybět ani občerstvení. Moderátorkou letošního sprejovacího odpoledne je Tereza Penzová.

„Každoročním cílem akce je dát účastníkům aktivní prostor k malování a ukázat, že se tvorba graffiti dá provozovat zcela legálně. Chceme tímto způsobem ukázat široké veřejnosti, že pokud je tato forma umění realizována na schválených plochách, nejedná se o projev vandalismu, ale o specifickou uměleckou tvorbu mladých lidí. Na místě budeme mít i informační tabuli o legálních plochách pro sprejování v Hradci Králové,“ doplnila Suchánková.

Celá akce GRAFFITI STREET JAM je zdarma. Každý návštěvník si může vzít spreje a tvořit na předem připravené velkoformátové desky. Na akci budou k dispozici umělci, kteří se graffiti zabývají, a tak mohou návštěvníkům poradit či se s nimi podělit o své zkušenosti.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Mobilní klub bude pomáhat dospívajícím, kteří se potulují po Hradci

První mobilní klub pro děti a dospívající by mohl v budoucnu brázdit ulice Hradce. Pomáhal by jim přímo v ulicích zvládat potíže, které jsou typické v dospívání. Právě 9. prosince startuje hradecká kampaň, během které můžete na rozjezd mobilního klubu přispět finanční částkou.…
Čtěte více

Za odstraňování graffiti Hradec zaplatí statisíce ročně

Graffiti, o kterých se nyní mluví hlavně v souvislosti s Karlovým mostem, trápí i Hradec. Fasády domů, podchody, lavičky, ale třeba i městské terasy. Tam se všude objevují a město musí malby vandalů likvidovat. Ročně na odstraňování maleb padnou stovky tisíc z městské kasy.…
Čtěte více

Dříve narození se mohou těšit na svůj klub. Dřevěnka se bude otevírat za pár dní

Hradec Králové je město, které se snaží přispívat k seniorům k lepšímu životu. Ať už to jsou preventivní programy, které pořádá městská policie, sportovní hry pro seniory nebo třeba kurzy, kde se senioři učí pracovat s počítačem. V loňském roce Hradec získal dokonce nejvyšší…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme