Štítky: | Knihovna města | Týden knihoven |

Týden knihoven přináší čtenářskou amnestii i registraci pro děti zdarma

Knihovna po celý týden zve na zajímavé akce
Knihovna po celý týden zve na zajímavé akce | autor: hradeckralove.cz

Představit knihovny v novém a zábavném světle se opět po roce pokusí Týden knihoven. Začíná právě dnes a zajímavé akce si můžete na pobočkách Knihovny města Hradce Králové užít až do konce tohoto týdne. 19. ročník Týden knihoven kromě jiného nabídne například čtenářskou amnestii, kterou ocení zejména všichni zapomnětliví čtenáři, sladké odměny i obrázkový znalostní kvíz pro děti. Celostátní akci pravidelně vyhlašuje Svaz knihovníků a informačních pracovníků.

Knihovna otevře čtenářům běžně nepřístupný sklad

Celostátní akce Týden knihoven začíná dnes také v Hradci Králové. Z bohatého programu si vyberou děti i dospělí. Každý čtenář, který si v Týdnu knihoven vypůjčí v dospělém oddělení knihu, dostane sladkou odměnu. Pro velký zájem pořádá knihovna také opět Bazar vyřazených knih. Knihy si můžete zakoupit za symbolických 5 korun od pondělí 5. října do pátku 9. října ve foyer Centra celoživotního vzdělávání ve Wonkově ulici. Bazar potrvá až do vyprodání zásob. Až do soboty také všichni zaregistrovaní čtenáři mohou využít čtenářské amnestie, která bude platit na všech půjčovnách a pobočkách Knihovny města Hradce Králové. Díky ní lze vrátit dosud nevrácené výpůjčky bez povinnosti uhradit sankční poplatek.

Na své si během Týdne knihoven přijdou také všechny děti. Po celý týden je pro ně na pobočce v Novém Hradci připraven obrázkový znalostní kvíz plný zvířátek. Speciálně pro děti je také připravena Šťastná středa.  Na všech dětských půjčovnách v jejich otevírací době mají v tento den noví čtenáři možnost zaregistrovat se výjimečně zdarma. Zaujmout velké i malé čtenáři by mohla také úterní akce s názvem Vstup do skladu povolen. „Zájemci si během otevírací doby pobočky mohou prohlédnout prostory skladu, který není běžně přístupný, a vybrat si zde knihy k vypůjčení,“ uvádějí k exkurzi pracovníci knihovny.

Týden knihoven zve také na výtvarné dílny

Knihovna není pouze místo pro knížky. I o tom se během Týdne knihoven mohou lidé přesvědčit. Zúčastnit se mohou například výtvarných dílen. Ve středu jsou pro ně připraveny hned dvě. Od 12 do 17 hodin se na pobočce na Moravském Předměstí B budou vyrábět věci ze starých CD, od 15 do 18 hodin si návštěvníci budou moci v dětském oddělení vyrobit svícen z přírodních materiálů. Ve čtvrtek od 15 hodin pořádá pobočka knihovny na Novém Hradci výtvarnou dílnu s názvem Pavouci a jiná havěť.

K Týdnu knihoven se připojilo také muzeum a Studijní a vědecká knihovna

Do akce Týden knihoven se v Hradci Králové zapojila také Studijní a vědecká knihovna. Pro návštěvníky je zde po celý týden připraven literární kvíz, mohou zde využít možnosti měření tělesných hodnot, v rámci akce budou také v pondělí od 16 hodin před budovou knihovny vystaveny pískovcové sochy. Ve středu od 19 hodin je na programu talk show Jak se žije s duševní nemocí, kterou moderuje Simona Babčáková. Proběhnou zde také dvě vernisáže výstav. K celostátní akci se stejně jako loni připojilo také Muzeum východních Čech. Zařízení poskytne ve středu 7. října mezi 13. a 17. hodinou  uživatelům jediněčnou možnost prolistovat si nejvzácnější knihy z celého fondu knihovny.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Knihomoly určitě potěší novinka hradecké knihovny. Výdejní box jim čtivo vydá kdykoliv

Knihovna města Hradce Králové připravila pro své čtenáře novou službu, využívat bude možné tzv. knížkomat neboli výdejní box. Jedná se o samoobslužné zařízení, do kterého pracovníci knihovny připraví knihy, noty, CD, DVD a další věci k vypůjčení podle objednávky čtenáře.…
Čtěte více

Městská knihovna se otevírá, v Kuklenách nabídne zrekonstruovaný interiér

Od pondělí se znovu otevře městská knihovna i všechny její pobočky v Hradci Králové, kromě té v Březhradu. Otevření je možné za splnění následujících podmínek: maximálně 1 osoba na 15 m2, udržování rozestupů, ochrana respirátory a dezinfekce rukou při vstupu. Návštěvníci se…
Čtěte více

Zveme: O víkendu začíná fotbalová sezona, vydat se můžete do pravěku i středověku

Naše pravidelná páteční pozvánka vás o víkendu zavede třeba na noční prohlídku na Bílé věži, tradiční českou zabijačku v Park Golf Clubu v Hradci Králové nebo Retro výstavu 100 československých NEJ. Hradečtí fotbalisté se poprvé utkají s SK Líšeň. Během Turnaje…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme