Tropy mají vystřídat normální letní teploty, konečně

Tropické teploty nám na chvíli dají zase pokoj | Foto: Jiří Gangur
Tropické teploty nám na chvíli dají zase pokoj | Foto: Jiří Gangur

Ve čtvrtek nás čeká poslední z téměř nekonečné řady tropických dnů, kdy teploty ani v podvečer neklesaly pod třicítku. Od pátku by se však mělo začít ochlazovat, ale to jenom v uvozovkách, na pouhých 25 stupňů Celsia. Podobné teploty se čekají i v sobotu. 

Podle Českého hydrometeorologického ústavu je ještě po celý čtvrteční den v platnosti varování před vysokými teplotami, které také mohou doprovodit bouřky či dokonce na některých místech kroupy. Sledujte aktuální počasí v Hradci Králové.

Lidé by se měli raději zdržovat uvnitř a vyvarovat se fyzické zátěži. Samozřejmostí v těchto extrémně horkých dnech je dostatečný přísun tekutin a možnost se ochladit.

Jednou z takových možností je zajít na některé z koupališť v Hradci Králové. Jak koupaliště Flošna, tak také koupaliště Stříbrný rybník mají podle krajské hygienické stanice vodu vhodnou ke koupání, i přes to, že rybník "Stříbrňák" je ryze přírodní koupaliště. Vodu vhodnou ke koupání má také písník Opaťák nedaleko Hradce Králové. 

Podívejte se, kde všude se v Hradci Králové lze vykoupat: koupaliště Hradec Králové.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stříbrňák pomáhají čistit candáti

Kvalita vody ve Stříbrném rybníku by se měla postupně začít zlepšovat, pomoci mají roční candáti obecní. Zhruba 500 těchto ryb inulý týden vypustili hradečtí lesníci do jeho vod. Candáti by díky přirozenému potravnímu řetězci měli přispět k udržení stabilního množství planktonu…
Čtěte více

Stříbrňák nabídne další ubytovací jednotky. A nejen to

Městské lesy Hradec Králové chystají v areálu kempu Stříbrný rybník další novinky. Ke konci letošního roku by zde měla ubytovací kapacitu rozšířit pětice nových chatek, a to včetně mol u vody. Za inženýrské sítě a projekt zaplatí město více než čtyři miliony korun včetně DPH.…
Čtěte více

Flošna ve čtvrtek zavírá. Kolik letos prošlo branami návštěvníků?

Koupaliště Flošna zítra - tedy ve čtvrtek 21. září ukončí v 19 hodin letošní čtrnáctou sezónu, která začala 20. května. A letošní statistika vůbec nevypadá špatně. Celková návštěvnost byla nadprůměrná, vyšplhala se na více jak 93 tisíc lidí, což je skoro o 10 tisíc návštěvníků…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme