Štítky: | čsob |

Třípatrové sídlo banky u Aldisu bude porostlé zelení. Stát má do roku 2020

Vizualizace budovy ČSOB
Vizualizace budovy ČSOB | autor: Projektil architekti

Třípatrová budova obklopena stromy, zelení a řekou. Tak by mělo vypadat plánované regionální sídlo Československé obchodní banky v Hradci Králové. Nedaleko kongresového centra Aldis naproti plánované lávce přes Labe by mělo vyrůst už v roce 2020. Podle radnice tam práci získá až tisícovka lidí. 

Louka mezi kongresovým centrem Aldis a Gočárovým okruhem zarůstá už roky plevelem. O tom, že by tu mohla své nové sídlo postavit ČSOB, se mluví už od roku 2013. V minulosti se spekulovalo například i o tom, že sídlo vznikne na místě centra Aupark. Banka svůj záměr a lokalitu u Aldisu potvrdila teprve loni. Nyní představila i vizualizaci plánované třípatrové budovy, kde hraje hlavní roli zeleň.

Sídlo společnosti, jehož střecha i okolí bude pokryto zelení, navrhli architekti z ateliéru Projektil. Ti v Hradci stojí už například za návrhem budovy Studijní a vědecké knihovny, která se pyšní titulem Stavba roku 2009.

Pokud nedojde k žádným problémům, budova bude stát v Hradci nedaleko kongresového centra Aldis za čtyři roky. Sídlit tu bude klientské centrum, zpracovatelské centrum a další podpůrné obchodní útvary banky. Kromě toho by tu neměla chybět ani kavárna a několik obchodů. Třípatrová budova podle plánů zaměstná 800 až 1000 lidí. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Z obrovské jámy u Aldisu začne růst centrála ČSOB. Hotovo bude v roce 2021

Pokud máte občas cestu po okruhu kolem Aldisu, určitě jste zaznamenali obří stavbu budoucí královéhradecké centrály ČSOB. Zatím se stavělo spíše do hloubky, ale nyní stavba obrovského finančního ústavu pokročila do druhé etapy. Smlouvu na vybudování celého objektu získala…
Čtěte více

Lávka u Aldisu? Na obzoru jsou další problémy

Lávka přes Labe u Aldisu je snad opravdu prokletá. Město se ji snaží postavit už léta, ale vždycky něco plány překazí. Nyní, když už s lávkou nemají problém ochránci přírody ani nikdo jiný, hrozí další malér. Město chce v co nebližší době vypsat už třetí tendr na stavbu, ale už…
Čtěte více

Lávka přes Labe se opět odkládá. Nikdo ji nechce stavět

Lávka přes Labe, kterou město plánuje u Aldisu postavit už asi 15 let a nyní už to s ní vypadalo opravdu nadějně, opět čelí problémům. Nyní to není ani chráněný strom, ekologové nebo protesty proti výsledku architektonické soutěže. Je to - nezájem. Přesněji řečeno nezájem firem…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme