Tento týden otevírají své dveře hradecké kostely

Kostely v Hradci Králové otevírají své brány.
Kostely v Hradci Králové otevírají své brány. | autor: tyden-otevrenych-kostelu.com

Královéhradecké kostely se již počtvrté na celý týden otevřely a nabízejí širokou nabídku různorodých programů. Letošní téma Týdne otevřených kostelů zní: Vztah k sobě, k druhým, k Bohu. Formou hudby, diskuzí se zajímavými osobnostmi, neformálních setkání, interaktivních programů a divadelních představení chtějí organizátoři představit křesťanství a ukázat, že má stále co říct. 

Každý je zván ke společnému setkání, k objevování krásy křesťanských uměleckých, architektonických a hudebních a duchovních pokladů. Projekt je nabídkou staletími prověřené, hluboké spirituality, modlitby a služby potřebným, je znamením živé spolupráce křesťanských církví (ekumenismus), která zaceluje rány vzniklé v minulých staletích.

"Cílem projektu je přiblížit nenásilným způsobem dědictví, myšlenky a přínos křesťanství moderní společnosti a současně představit hlavní postavu křesťanství, Ježíše Krista, jako osobu, která může oslovit každého i v 21. století," vysvětlují organizátoři. 

Program začal nedělní zahradní slavností a Mší svatou pro rodiny v kostele Nanebevzetí Panny Marie na Velkém náměstí. V pondělí můžete například navštívit divadelní a literární večer "O životě" v Refektáři Nového Adalbertina nebo autorské čtení vítězů literárních soutěží.

V úterý si můžete poslechnout v kostele Nanebevzetí Panny Marie Bacha či Mozarta s komentářem nebo jít po mši v kuklenském kostele sv. Anny na táborák u sester salesiánek.

Každý den je na výběr z bohatého programu, v pátek například zahajuje interaktivní výstava ve Sboru kněze Ambrože "Víra, naděje, láska" pro děti i dospělé. V neděli je pro děti připraven na Biřičce program Cesta pohádkovým lesem, kde se setkají s pohádkovými bytostmi a budou řešit zajímavé úkoly.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Víkend nabídne několik vernisáží, koncert či noční Bílou věž

Na tento víkend se v Hradci Králové sešly hned čtyři vernisáže, začínají výstavy fotografií, obrazů i studentských prací. Bude se hrát hokej, koncertovat, vystoupat můžete na noční Bílou věž nebo si prohlédnout vodní elektrárnu Hučák.
Čtěte více

ZVEME: Ochutnejte masopustní dobroty, poslechněte si Hůlku, Vydru či Donutila

První únorový víkend slibuje zabijačkové hody, masopustní veselici slibuje hradecký Hostinec Malý růžek i Park Na Větvi. Městské lázně opět odměňují školáky s dobrým vysvědčením, do hradeckého aquacentra mají vstup zdarma. Do Hradce Králové zavítají hned tři…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme