Štítky: | Vánoce | Charita Hradec Králové |

Stromeček splněných přání plnil přání dokonce ještě nenarozeným dětem

Stromeček splněných přání | Foto: redakce
Stromeček splněných přání | Foto: redakce

Ani letos nechyběla v Hradci Králové už pravidelná dobročinná akce s názvem Stromeček splněných přání. Stromek stál před Vánocemi v obchodním domě Atrium v centru Hradce Králové a kolemjdoucí i královéhradečtí podnikatelé, kteří jsou iniciátory předvánoční dobročinnosti, mohli splnit některé z přání dětí, které nejsou v právě lehké životní situaci. Příběhy dětí i jejich maminek jsou zveřejněné na internetu, dárky letos přinesly radost do Domova pro matky s dětmi v Hradci Králové na Pouchově. Stromeček v tomto roce přání plnil už po páté. 

V letošním roce se dárků z pod Stromečku splněných přání dočkalo celkem 34 dětí, své dárečky dostala dokonce i tři ještě nenarozená dítka. „Dárky jsme na peníze nikdy nepřepočítávali a upřímně se mi do toho ani nechce, neboť to není cílem naší akce. Dětem je celkem jedno, kolik dárek stojí, ale pravidelně vybíráme dárky v ceně od stokoruny do dvou a půl tisíce korun a bývá jich kolem dvou set,“ uvádí za organizátory Stromku splněných přání Bohdana Kašparová.

Pohnuté příběhy dětí i jejich maminek si lidé, kteří se chtěli do akce zapojit, mohli předem přečíst na webových stránkách Stromečku splněných přání„Nejkrásnější příběhy jsou ty, když stojíte pod Stromečkem splněných přání a přijde paní s dítětem, že už je na vlastních nohou a moc děkuje, že jsme loni pomohli právě jí,“ popisují organizátoři výsledek svého snažení. 

A jaký dárek byl z pohledu iniciátorů charitativního počinu zatím nejzajímavější? „Nejzajímavější dárek byl předloňský zájezd do lyžařského střediska Černý důl, kde děti strávily krásný den včetně lyžování v lyžařské škole. Byla jsem tam osobně a i pro mě to byl nejkrásnější den,“ vzpomíná Bohdana Kašparová. 

Stromeček splněných přání tak i letos v předvánočním čase pomohl azylovému domu pro maminky s dětmi pořídit dárky, které by si jeho obyvatelé jinak nemohli dovolit. „Stromeček splněných přání a ostatní charitativní projekty Českého klubu podnikatelů jsou věnovány dětem z tohoto zařízení proto, že se na ně dosud zapomínalo, nebo o nich veřejnost vůbec nevěděla,“ uvádí Jitka Zadrobílková z královéhradeckého Českého klubu podnikatelů a doplňuje, že posláním zařízení, které provozuje Oblastní charita, je pomáhat matkám nebo otcům s dětmi v nepříznivé životní situaci. Pracovníci jim tak pomáhají zajistit dočasné bezpečné zázemí pro nabrání sil, ale hlavně jim poskytují střechu nad hlavou. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Tříkrálová sbírka začíná, pozor na falešné koledníky

Od pátku 5. ledna se také po ulicích Hradce rozejdou koledníci z Tříkrálové sbírky. Celkem na 450 skupinek koledníků projde více jak stovku obcí a šest měst regionu Královéhradecka a poprosí o dar do zapečetěných kasiček s logem charity. Letos premiérově v obci Benátky a s…
Čtěte více

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Vánoční stromy už město má. Kdy je rozsvítí?

Velké a Masarykovo náměstí v Hradci Králové budou opět zdobit vánoční stromy. Bude se jednat o dva smrky ztepilé s výškou okolo 15 metrů. Jeden je od soukromého dárce z Předměřic nad Labem, druhý z městských lesů. Technické služby je dopraví a nainstalují na obě hradecká náměstí…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme