Středa je dnem rodiny, vydejte se s dětmi kolem světa

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Středa 15. května se už jedenáct let slaví jako mezinárodní den pro rodinu. Letos se do oslavy tohoto dne společně zapojilo kino Centrál, městská knihovna a sdružení Salinger, které provozuje rodinné centrum Budulínek.

Všechny tři organizace vytvořily pro rodiny a pro dnešní speciální den putovní hru s názvem Cesta kolem světa. Na putování se mohou rodiny vydat od půl desáté dopoledne do páté večerní a čekají na ně soutěže, filmy anebo tvůrčí dílny.

Středeční dopoledne patří v kině Centrál už několik měsíců pravidelnému promítání s názvem Baby bio. Kino poskytuje prostor a především podmínky pro maminky nebo tatínky s malými dětmi - kromě ztišeného zvuku u filmu a nebo příšeří a pohodlí v sále je pro děti vždy připravena další zábava. „Jsme rádi, že nás Občanské sdružení Salinger oslovilo se spoluprací a že můžeme našim divákům nabídnout mimořádný program navíc,“ zve Ilona Machová z Bio Central. Kromě filmů pro rodiče a děti je na dnešní den připraven program také ve dvoraně a na zahrádce kina. V kině je možné si své ratolesti nechat i pohlídat a bezstarostně zhlédnout film. 

Další zastávkou na Cestě kolem světa je prorodinné centrum Budulínek. „Děti s rodiči si tu mohou třeba v rámci ukázkové lekce zacvičit. Jsou pro ně také připraveny hry anebo malování na obličej, pro maminky pak workshop o posilování na netradičních strojích, “ láká Jana Macková z Občanského sdružení Salinger. 

Do Dne rodiny se zapojí také dětské oddělení nově otevřené Knihovny města Hradec Králové v bývalé továrně Vertex ve Wonkově ulici. Dětské oddělení U velryby otevře nejen dětský koutek plný her, ale paní knihovnice mají v záloze spousty knížek pro malé čtenáře a pestrý program, ve kterém budou děti tvořit s indiány. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Knihomoly určitě potěší novinka hradecké knihovny. Výdejní box jim čtivo vydá kdykoliv

Knihovna města Hradce Králové připravila pro své čtenáře novou službu, využívat bude možné tzv. knížkomat neboli výdejní box. Jedná se o samoobslužné zařízení, do kterého pracovníci knihovny připraví knihy, noty, CD, DVD a další věci k vypůjčení podle objednávky čtenáře.…
Čtěte více

Hradecké Bio Central už ožívá, divadla se na provoz chystají

Kultura ve městě začíná pomalu ale jistě ožívat. Hradecké Bio Central už od pondělí promítá. Přístup do sálů je za daných vládních podmínek. Stejně tak se po více než půlroční pauze chystají rozjet provoz i Divadlo Drak či Klicperovo divadlo. Hradecké multikino Cinestar má zatím…
Čtěte více

Městská knihovna se otevírá, v Kuklenách nabídne zrekonstruovaný interiér

Od pondělí se znovu otevře městská knihovna i všechny její pobočky v Hradci Králové, kromě té v Březhradu. Otevření je možné za splnění následujících podmínek: maximálně 1 osoba na 15 m2, udržování rozestupů, ochrana respirátory a dezinfekce rukou při vstupu. Návštěvníci se…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme