Strážníci zjišťují, kde se před zimou schovávají hradečtí bezdomovci

Bezdomovci v Hradci
Bezdomovci v Hradci | autor: MP Hradec Králové

Teploty padají čím dál níž, s příchodem zimy hlídky městské policie stále častěji kontrolují místa, kde se pohybují a nocují hradečtí bezdomovci. Chtějí tak získat přehled o tom, kde se vyskytují, díky čemuž se jim kolikrát podařilo těmto lidem pomoci nebo dokonce zachránit život.

Ačkoli je letošní zima zatím mírná, strážníci tuto situaci nepodceňují. Úzce spolupracují se sociálními pracovníky magistrátu města a azylovými domy. Pravidelnými kontrolami, osobní a místní znalostí tak získávají přehled o osobách bez přístřeší. Díky tomu se nejednou podařilo zachránit život lidem, kteří se, s ohledem na nízké teploty a závažný zdravotní stav, dostali do přímého ohrožení života.

"Přestože je hlídky opakovaně informují o možnosti využití služeb azylových domů, ne všichni mají zájem. Pravidla, která v těchto zařízeních platí, nejsou ochotni respektovat, a proto raději zůstávají venku," říká Eva Kněžourová, mluvčí hradecké městské policie. Někteří z nich si život na ulici zvolili dobrovolně a vyhovuje jim. Takových je však menšina. Pokud strážníci v této komunitě zjistí nové osoby, poučí je o možnosti krizového bydlení a o místech, kde mohou získat praktickou pomoc sociálních pracovníků.

V Hradci mají například možnost využít noclehárny, kterou provozuje oblastní charita. Noc tam stojí 40 korun a je možné si tam za drobný poplatek i nechat vyprat oblečení. K dispozici je také charitní šatník. Poradenství tamní pracovníci poskytují zdarma.

Bezdomovci v Hradci Bezdomovci v Hradci
autor: MP Hradec Králové
Bezdomovci v Hradci Bezdomovci v Hradci
autor: MP Hradec Králové
Bezdomovci v Hradci Bezdomovci v Hradci
autor: MP Hradec Králové

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme