Štítky: | Magistrát | ctpark | Stavba | černá stavba | pokuta |

Stavba CTParku stále stojí, obcházení zákona stálo firmu dva miliony

CTPark se stal nevětší černou stavbou v Hradci.
CTPark se stal nevětší černou stavbou v Hradci. | autor: hradeckralove.cz

Společnost CTP musela podle svých slov zaplatit bezmála 2 miliony korun na pokutách, které jí vyměřil stavební úřad za černou stavbu. Nyní běží řízení o dodatečném povolení stavby, dříve než v září se ale stroje k práci nevrátí. Developerské společnosti prý kvůli průtahům také čekají penále za pozdní dokončení stavby. Informoval o tom server Denik.cz.

Největší černá stavba, kterou Hradec Králové pamatuje. Tak se v březnu loňského roku hovořilo o výstavbě byznys centra, které roste na hranici města u výpadovky na Třebechovice. Firma totiž kancelářské a skladovací prostory stavěla bez potřebných povolení a výzvy města k zastavení prací ignorovala. Celkem společnost neuposlechla tři příkazy od úřadu. Za první dostala pokutu 250 tisíc korun, druhá už stála investora 560 tisíc. O výši třetího postihu firma mluvit nechtěla, podle Deníku se ale celková cena za pokuty vyšplhala na bezmála dva miliony.

Nyní čeká stavební úřad na dodání podkladů od developera, aby mohl zahájit rozhodování o dodatečném povolení stavby. „Řízení o dodatečném povolení stavby je stále přerušené a investor shání potřebné doklady k doložení,“ potvrdila Deníku informaci tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková. Lhůta pro odevzdání matriálů je stanovena na 30. června. Od zahájení řízení má úřad na vydání rozhodnutí 90 dnů.

Pokuty od úřadu ale nejsou jedinou finanční zátěží, kterou stavba investorovi přinese. „S narůstající prodlevou v dodání budovy našim klientům samozřejmě narůstá finanční škoda naší společnosti, nemluvě o reputačním riziku. Jsme si však vědomi, že do této situace jsme se dostali svým vlastním rozhodnutím,“ řekl Deníku regionální ředitel CTP Tomáš Novotný.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
9.6.2015 21:46
Pája (neregistrovaný)
Dalo se to čekat,pokuta 2miliony je pro takovou stavbu a developera naprosté nic,doloží se potřebné povolení a jede se dál.Zbytečné zdržení,které bude stát další peníze a nedivil bych se kdyby je developer žádal po úřadě města za neoprávněné pozastavení stavby.
12.7.2015 15:57
Radim (neregistrovaný)
Jediné možné řešení - obratem zbořit, náklady na demolici naúčtovat společnosti CPT a jejího jednatele pohnat před soud. Jenže to by se to muselo stát třeba v Německu a nikoli u nás.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stížnosti se na magistrát dostanou skrze aplikaci. Vyřešila se jich už tisícovka

Aplikaci Munipolis, díky které je možné nahlašovat drobné závady nebo upozornit na nedostatky ve veřejném prostoru, si od spuštění v loňském říjnu stáhly téměř dva tisíce uživatelů. Jejím prostřednictvím se již podařilo vyřešit tisíc případů po celém Hradci. Aplikace kromě…
Čtěte více

Město chce dát lidem možnost rozhodovat o části rozpočtu. Zatím hledá pro projekt název

Hradec chce zapojit své obyvatele do rozhodování části městských financí. Město už minulý rok spustilo několik participativních aktivit a projektů. Ani v tomto roce nechce od tohoto trendu upustit a tak spustí úplně první ročník participativního rozpočtu u nás. Co to vůbec…
Čtěte více

V Hradci se zřejmě začne za parkování platit i na sídlištích. Radnice zvažuje v systému velké změny

Placené parkování v Hradci Králové až na malé výjimky dosud nepřekročilo hranici Gočárova silničního okruhu. Ale to by se v budoucnu mělo změnit. Možná už příští rok se za parkování začne platit v Malšovicích, na Moravském, Slezském i Pražském Předměstí. Podle radnice mnoho…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme