Slunečné dny na konci prázdnin Flošně zvedly návštěvnost, zavírat bude asi v polovině září

| autor:

Teplé dny na konci prázdnin a začátku školního roku zvrátily nepříznivé statistiky ohledně návštěvnosti hradeckého koupaliště Flošna. Zatímco v polovině srpna hlásil provozovatel Flošny nejhorší návštěvnost za dobu existence koupaliště, v těchto dnech už čísla ukazují jinou situaci. A meteorologové nehlásí špatné počasí ani na dny příští, tak pokud se jejich předpověď vyplní, bude letošní návštěvnost ještě vyšší.

„Ještě v třetím týdnu v srpnu jsme si mysleli, že to bude nejhorší sezona, od otevření koupaliště v roce 2010. Nakonec poslední srpnový týden to zachránil a v závěru prázdnin máme celkovou návštěvnost 72 tisíc osob, což znamená, že to nebude nejhorší sezona.  V roce 2014 ve stejném období byl celkový počet 70 tisíc návštěvníků,“ prozradil vedoucí koupaliště Flošna Jan Konvalinka. Celou letní sezonu 2016 provázejí velké teplotní výkyvy, horkých dnů bylo velmi málo, což se zásadně podepsalo na letošní návštěvnosti Flošny.

Hradecké městské koupaliště přitom jako jedno z mála zařízení ve východočeském regionu ohřívá vodu v bazénech, která je i v chladnějších dnech výrazně teplejší než na jiných koupalištích. „Řada koupališť kvůli chladným nočním teplotám už zavřela. U nás to ale rozhodně neplatí, sezona na Flošně pokračuje. Voda v bazénech má vždy minimálně 26 stupňů Celsia. Navíc počasí v následujících dnech má být velmi příznivé. Vzhledem k tomu, že momentálně probíhá pravidelná letní odstávka krytého 50m plaveckého bazénu na Eliščině nábřeží, je Flošna stále otevřena od 6 hodin ráno,“ dodal Jan Konvalinka.

Letní koupaliště ukončuje sezónu v závislosti na počasí, letos se předpokládá, že se tak možná stane zhruba v polovině září.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Flošna ve čtvrtek zavírá. Kolik letos prošlo branami návštěvníků?

Koupaliště Flošna zítra - tedy ve čtvrtek 21. září ukončí v 19 hodin letošní čtrnáctou sezónu, která začala 20. května. A letošní statistika vůbec nevypadá špatně. Celková návštěvnost byla nadprůměrná, vyšplhala se na více jak 93 tisíc lidí, což je skoro o 10 tisíc návštěvníků…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme