Severní zóna investory neláká

Nečekaně malý zájem vzbudily mezi investory lukrativní pozemky v tzv. severní zóně Hradce Králové. Volné plochy za obchodním centrem mezi bývalou „Gumovkou“ a Dopravním podnikem nabídlo město k pronájmu. Do soutěže se však přihlásili jen dva zájemci.

Oba investoři navíc provozují síť solárních zdrojů elektrické energie. Zda ale nakonec čtyřhektarový pozemek bude produkovat elektřinu, jasné není. „Nabídkami firem se budou v prosinci zabývat radní, kteří by měli navrhnout další postup. Může se však stát, že nedoporučí zastupitelům ani jednu firmu. Pak město soutěž zruší a vypíše novou s delší dobou pronájmu, nebo pozemek prodá,“ uvedl pro Hradecký deník mluvčí radnice Václav Svoboda. Právě krátká doba pronájmu odradila nejméně jednoho dalšího investora. O pozemky se zajímala společnost, která na nich chtěla vybudovat golfové hřiště.
Nevyroste zde ani Globus. Dalším zájemcem byla společnost zastupující tento český obchodní řetězec. Jejich záměry ale zkrachovaly na špatné dopravní dostupnosti. Podmínkou vzniku dalšího obchodního dobu byla rekonstrukce přilehlé křižovatky. „Její kapacita je na hraně. Musela by se celá přestavět a nevím, kdo by ji v současné době zaplatil. Z hlediska dopravy by byla elektrárna lepší, ale nejsem si jistá, jestli je to uprostřed města ideální řešení,“ řekla Deníku náměstkyně hradeckého primátora Pavla Finfrlová.
O dalších krocích by radní měli rozhodnout ještě do konce letošního roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
20.11.2009 07:48
Honza (neregistrovaný)
Prosim hlavne ne hypersupermarket!!!!! Ale to golfove hriste by nebylo spatne. hned za rohem :)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme