Sbírka pro Restart shop v Hradci Králové už podruhé

Na sbírku můžete donést nepotřebné věci
Na sbírku můžete donést nepotřebné věci | autor: Prostor Pro

Jarní úklid je v současné době jedním z hlavních témat v řadě domácností. Při těchto pracech se někdy ale lidé zbavují i věcí, které jsou ještě funkční a jiným by mohly posloužit. Takovým předmětům mohou dát šanci v rámci sbírky pro Restart shop. Letos se v Hradci koná už její druhý ročník. Restart shop je obchod s darovaným zbožím na podporu teenagerů, kteří v životě neměli tolik štěstí.

Darované věci mohou zájemci přinést do sídla organizace PROSTOR PRO na ulici Čajkovského 1861 (naproti Centru Mladých), kde je předají sociálním pracovníkům. Předmětem sbírky jsou veškeré nepotřebné věci jako oblečení, šperky, sportovní potřeby, bytové doplňky, knížky, hračky, nádobí a další. Naopak předmětem sbírky není například jídlo a léky. Podmínkou je, aby veškeré věci byly neponičené, funkční a čisté. Výtěžek z prodaných darů poputuje, stejně jako v loňském roce, na podporu nízkoprahových klubů pro mládež.

„V loňském roce se nám podařilo shromáždit dary s největší hodnotou ze všech zúčastněných organizací v České republice a pro naše klienty jsme tak díky pomoci všech laskavých dárců vyhráli zážitkový výjezd od České asociace streetwork,“ říká Lucie Zídková, koordinátorka sbírky z obecně prospěšné společnosti PROSTOR PRO. „V letošním roce bychom rádi na tento úspěch navázali a opět oslovujeme širokou veřejnost, aby nám v rámci velikonočního úklidu lidé přinesli co největší množství nepotřebných, ale funkčních a použitelných věcí, které by jinak skončily na půdách nebo v kontejnerech. V rámci Restart shopu pak tyto věci mohou dále sloužit a každý jednotlivec tak pouhým darováním může aktivně přispět k pomoci mladým lidem, kteří v životě neměli tolik štěstí,“ doplňuje Zídková.

Druhý ročník sbírky pro Restart shop pořádá Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež KLÍDEK, které je součástí malšovické obecně prospěšné společnosti PROSTOR PRO. Sbírka probíhá od pondělí 30. března do pátku 3. dubna, vždy od 10 do 16 hodin v sídle organizace PROSTOR PRO v Hradci Králové – Malšovicích, ul. Čajkovského 1861 (naproti Centru Mladých).

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme