Rybníky v Šimkových sadech budou možná zrušeny

Hradecká radnice v rámci plánované rekonstrukce Šimkových sadů uvažuje o zrušení nádrží s nekvalitní vodou a hodlá je nahradit uzavřeným vodním okruhem. Důvodem je finanční náročnost na jejich údržbu.
Rozsáhlou  rekonstrukci sadů za 100 milionů korun, která byla zpracována před čtyřmi lety, komplikuje nedostatek vody pro rybníky a její vypouštění. Radnice musí řešit dotaci vody do dvou rybníčků. První variantou  je  brát vodu z věkošské svodnice, kde ale není vody dostatek. Druhá  možnost počítá  s čerpáním  vody z Labe  potrubím, to je však drahé. "Minimální provozní náklady za jeden rok by se pohybovaly kolem 100 tisíc korun," uvedl primátor Otakar Divíšek. Radnice si nechala udělat odbornou studii za 200 tisíc korun. Ta ukázala, že zajištění kvalitní vodní plochy v sadech by bylo velmi nákladné.  "Voda v rybnících hnije a je zdrojem komárů," řekl primátor Divíšek. Městská rada chce své plány ještě přehodnotit. "Lze  to řešit uzavřeným vodním okruhem a postavit tam třeba fontánu," dodal Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.10.2007 06:56
MIREK (neregistrovaný)
Příroda ve městě
Samozřejmě páni radní, určitě to bude lepší. Do takového pěkného kousku přírody v centru města se jistě nějaké betonové monstrum fontány bude hodit. Nakonec se i ta fontána bude zdát drahá, tak tam bude jenom mlhoviště. A to že jsou tam komáři? I ti snad k přírodě patří, ale nikdy jsem si nevšiml, že by jich tam bylo nějak mnoho. Rybníčky by možná stačilo odbahnit, třeba to v té studii za pouhých 200.000,- Kč někde bude taky napsáno.
19.10.2007 07:24
BlackHK (neregistrovaný)
To je dobrý co? Nechaj si udělat studii za
200 000,-, ale starat se o ty rybníčky příjde na 100 000,- ročně, hustý
19.10.2007 17:19
Pája (neregistrovaný)
Město pro lidi??? Jestli někdy jo,tak už dávno ne.
20.10.2007 19:40
Marda (neregistrovaný)
!!
odborná studie za 200 000 Kč a rybníky zrušit?? některé myšlenkové pochody mi budou navždy záhadou...
22.10.2007 15:57
boubelka (neregistrovaný)
rušení rybníků v Šimkových sadech
Narodila jsem se tady. Mám pouze jednu otázku. Co ještě chtějí v mém městě zrušit?
22.10.2007 19:43
Honza (neregistrovaný)
RE: rušení rybníků v Šimkových sadech
Postupne i Tebe
23.10.2007 11:13
jezek (neregistrovaný)
Rybníky
Pokud by se rybníky napájely vodou z věkošské svodnice, tak to bude katastrofa. Vody je tam někdy hodně málo a to stačí tak akorát pro zvířata, která jsou na vodě závislá.Jinak to co se poslední dobou v našem městě děje je spíše smutné a někdo by se už měl konečně zamyslet.Pokud by ale bylo čím.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme