Štítky: | Hřiště |

Roudnička i Podzámčí už hřiště mají, v Ruseku právě začal fungovat posilovací stroj a nový fitpark se plánuje u Hučáku

Hřiště v Podzámčí
Hřiště v Podzámčí | autor: mmhk

Dvě nová hřiště v Podzámčí a Roudničce a nový posilovací stroj v Ruseku. Za posledních několik měsíců začala hřiště sloužit dětem, posilovací stroj je v provozu už několik dní. Město v současné době připravuje další projekty, jak zpříjemnit lidem pobyt venku a to jak malým dětem, tak i těm starším. Jde konkrétně o venkovní fitpark, který by měl vyrůst blízko Hučáku.

První dětské hřiště se otevřelo začátkem léta v Podzámčí na Moravském Předměstí, druhé nedávno v Roudničce. V Ruseku mohou lidé už několik dní trénovat na venkovním posilovacím stroji.  
 
Sportovní areál v Roudničce je bohatší o dětské hřiště, které zde nákladem zhruba dvou milionů korun vyrostlo za necelé dva měsíce. Hřiště je určeno jak nejmenším dětem, tak i dospívající mládeži. Nejmladší děti mají k dispozici například multifunkční sestavu, pružinové houpačky, houpačku v podobě hnízda, starším slouží lezecká pyramida a multifunkční herní prvek se skluzavkou. Technické služby hřiště sídlící na konci ulice K Polabinám vybudovaly na základě požadavku zdejší komise místní samosprávy. Kdysi tu totiž herní místo pro děti bývalo, znehodnotil ho však čas. „Museli jsme odstranit bagrem staré pařezy a vyrovnat terénní nerovnosti, aby vůbec mohla být na zem položena nová dopadová plocha pro větší bezpečí dětí. Dětské hřiště má, stejně jako jiná, i svůj provozní řád," vysvětluje Vlastimil Ondráček z Technických služeb města Hradec Králové.

Zkraje léta mohly první děti zavítat i na nové hřiště do Svatojánské ulice v Podzámčí, jehož výstavba město vyšla rovněž zhruba na dva miliony korun. V této lokalitě vzniklo v poslední době poměrně dost nových bytů a další vznikají. Vybudování dětského hřiště v této lokalitě bylo proto žádoucí. Mladší děti zde mohou využívat dvě pružinové houpačky, závěsnou houpačku ve tvaru hnízda a multifunkční herní prvek, starší děti sem láká například oblíbená lanovka či lezecká pyramida.

Jako poslední se pro letošní rok objevil zcela nový herní prvek v Ruseku. Jde o venkovní posilovací stroj, po jehož zakoupení volala tamní komise místní samosprávy.

Přestože nebude několik následujících měsíců počasí stavebním pracím přát, připravuje město už nyní stavbu fitparku, který by měl vyrůst v Labské Kotlině I. mezi řekou Labe a prádelnou, kde kdysi bývalo dětské hřiště. Z pozůstatků tohoto hřiště by bylo možné využít zpevněný asfaltový základ a povrch by se tedy nemusel dál hutnit. Město počítá s tím, že by v tomto místě mohlo vzniknout volně přístupné street parkourové sportoviště pro všechny věkové kategorie, na němž by mohly být umístěné překážky ze železa, betonu a dřeva.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
25.11.2016 22:24
jar.romanova (neregistrovaný)
To si opravdu myslíte, že děti potřebují plastové hřiště v Roudničce za 2 miliony?? Děti hřiště mají a je v přírodě!! Kdo o tomto rozhoduje?? To máte tolik financí, že se to cpe tam, kde to není třeba? Děkuji za odpověd.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Přes léto chce město opravit sportoviště. Která to budou a na co se jejich uživatelé mohou těšit?

Oprava hradeckých sportovišť čeká přes prázdniny na pracovníky Technických služeb Hradec Králové (TSHK) a zhotovitele. Téměř 15 milionů korun poputuje na instalaci úsporného osvětlení, multimediální LED obrazovky a opravu hracích ploch. Úpravy se týkají hřišť v Třebši, na…
Čtěte více

Herní prvky pro tělesně postižené děti budou na hřištích do konce června

Speciální houpačky pro tělesně postižené děti instalují Technické služby Hradec Králové na dětském hřišti v ulici Jungmannova-Hrubínova a na dopravním hřišti v Třebši. Cena houpaček se vyšplhá na téměř půl milionu korun. Děti se budou moci pohoupat na obou z nich už od konce…
Čtěte více

Hradec chce opravit dětská hřiště. Bude myslet i na postižené děti

Celkem tři miliony korun se chystá město investovat do dětských hřišť v Hradci Králové. Polovina financí bude použita na nákup speciálních herních prvků pro děti se zdravotním postižením. Za dalších 1,5 milionu korun provedou technické služby opravu a výměnu stávajících herních…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme