Řidičák si na Hradecku stále nevyměnilo přes 9 tisíc řidičů

Tisícům hradeckých řidičů hrozí, že od nového roku nesednou za volant. Mají totiž stále staré typy řidičských průkazu, kterým končí platnost. Bez výměny jim hrozí vysoká pokuta a další postihy.

Podle úředníků dopravního odboru hradeckého magistrátu řidiči zatím zbytečně vyčkávají. Hrozí jim, že úřady před koncem roku příliv žádostí nezvládnou a lidi se tak ocitnou bez platného dokladu. Do konce roku si musejí nechat vyměnit řidičský průkaz všichni, kteří ho získali od 1. ledna 1994 do 31. prosince 2000. „Zájem je minimální, zatím nám chybí přes devět tisíc lidí, kteří nové průkazy potřebují,“ potvrdil Hradeckému deníku vedoucí oddělení registru řidičů a vozidel z odboru dopravy hradeckého magistrátu Petr Černohlávek. Podle něj budou nejspíš řidiči čekat na poslední chvíli. Výměna starých řidičáků je přitom zdarma.
Pokud někdo sedne za volant bez platného oprávnění, hrozí mu bloková pokuta ve výši až 2 tisíce korun, ve správním řízení pak až 30 tisíc korun. Při opakovaném přistižení může řidič dostat i zákaz řízení. Kdo je na cestování autem závislý i pracovně, může mít vážné problémy. Vydání nového řidičského průkazu trvá obvykle tři týdny a je bezplatné. Kdo chce nový řidičák rychleji, musí si připlatit. Například vyhotovení do 5 dnů přijde na 500 korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme