Rekonstrukce hradeckého Malého náměstí je u konce

V Hradci Králové bylo včera po téměř rok trvající rekonstrukci otevřeno Malé náměstí v historickém centru města. Jak uvedl tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda, za celkové opravy parteru náměstí zaplatilo město 22 milionů korun, zhruba stejnou částku investovali do rekonstrukce správci sítí, tedy VaK, ČEZ, Východočeská plynárenská a Telecom.
Stavební práce na rekonstrukci neprobíhaly hladce. V průběhu stavby se hned dvakrát měnil projekt kvůli protichůdným odvoláním občanských sdružení. Na náměstí tak zůstaly čtyři lípy, které měly být původně nahrazeny mladými stromky. "Nové moderní osvětlení pak bylo z projektu kvůli odvolání dalšího občanského sdružení Světlo pro Hradec zcela vypuštěno," uvedl vedoucí odboru investic královéhradeckého magistrátu Valentýn Avramov.
Pojízdné plochy náměstí jsou vydlážděné z původních materiálů, nově osazená diagonála a přilehlé chodníky jsou položeny z řezaného pískovce. V budoucnu ještě doplní prostor u bývalé radnice dvě originální lavičky a sluneční hodiny.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
19.7.2007 16:54
Xaver (neregistrovaný)
Malé náměstí
Tak nám tam zůstaly podivné shluky větví, které mohly být nahrazeny zdravými stromy. To aby měli radost ti, kteří brání každou shnilou nebo uschlou větev. A lehké, moderní, vtipně navržené osvětlení také není. To aby měli radost dodavatelé hřbitovních luceren ..."když ne já, tož tedy nikdo".
19.7.2007 17:35
jpa (neregistrovaný)
Mno - perlou je jedna (jedna!) lavička pro odpočinutí na celém Malém náměstí. K těm stromům - mám pocit, že neměly být nahrazeny novými, ale zlikvidovány - zřejmě aby byla (vyjádřeno mluvou páně architekta, který toto vymyslel...) co nejméně rušena "čistota prostoru"...
JPA
20.7.2007 11:47
jezek (neregistrovaný)
No místa k sezení na jediné lavičce budou na pořadník. A alespoň tam nebude tak rušno.
21.7.2007 09:20
trin (neregistrovaný)
No mě není zase dost dobře jasný, k čemu tam je ten velký prázdný prostor. uplně to bije na oko jak je to náměstí bez života.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme