Rekonstrukce Centra mladých v Malšovicích rozdělila obyvatele


Přestavba bývalého malšovického kina v Hradci Králové bude zahájena v příštím roce a náklady se mají pohybovat kolem 18 milionů korun. Část obyvatel podepsala petici proti rekonstrukci. To vyvolalo sepsání antipetice.
Před několika lety došlo ke zrušení příspěvkové organizace Filmcentrum. „Od té doby je zde snaha po smysluplném využití této budovy bývalého Kina mladých,“ sdělil náměstek primátora Martin Soukup. Dosud byl přeměněn kinosál v objektu na taneční sál a plánuje se další rekonstrukce. Například přibude další sál a nové zkušebny. Celá budova má mít kvalitní izolaci a méně oken. Čeká se jen na stavební povolení.
Část tamních obyvatel se obává větší koncentrace lidí, zvýšeného hluku a provozu aut. Jejich petice vyvolala sepsání antipetice. Tu podepsali ti, kteří budovu v současné době využívají. Jak uvedl náměstek Soukup, Hradecká kulturní a vzdělávací společnost, která je provozovatelem, by měla pořádat akce i pro starší spoluobčany a nabídnout jim kulturní vyžití. „Staré Malšovice a nové sídliště Na Plachtě tam nemají podobný prostor k pořádaní kulturních akcí,“ dodal Soukup.
Městské zastupitelstvo vzalo oba protesty na vědomí. Vzhledem k tomu, že plánovaná přestavba je součástí akčního plánu, doporučuje v záměru pokračovat.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
1.10.2007 23:27
Xaver (neregistrovaný)
obavy
Ve městě to tak bývá, proto mám-li strach z koncetrace většího počtu lidí, vadí-li mi hluk a auta, stanu se poustevníkem v hlubokém lese. Nebo se odstěhuji alespoň někam do vsi.
2.10.2007 07:40
jpa (neregistrovaný)
RE: obavy
Mno jo, ještě před 5 lety bydlící u Kina Mladých žili v naprostém klidu, za humny měli rozlehlý cvičák a blízký lesík, já jim docela rozumím, že jim tohle nejde pod fousy (zejména ty zkušebny, to bude mazec...)
JPA

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme