Regiocentrum je nejdražší krajské sídlo u nás


Královéhradecký kraj zaplatí za své nové sídlo během dvaceti let 1,48 miliardy korun. Tuto částku bude hradit po dobu dvaceti let na základě leasingové smlouvy. Stěhování úřadu do Nového pivovaru bude zahájeno koncem listopadu a vyjde zhruba na 300 tisíc korun.
Po dobu dvaceti let bude kraj splácet každého čtvrt roku splátku ve výši 12,5 milionu korun. Její výši mohou po pěti letech ovlivňovat aktuální míry úrokových sazeb. „Letos kraj zaplatí v rámci leasingu deponovanou kauci 480 milionů korun,“ uvedl hejtman Královéhradeckého kraje Pavel Bradík. Pořizovací hodnota nemovitosti se sníží o 350 milionů korun, které kraj získá pronájmem komerčních prostor v novém komfortním areálu. Dosud uzavřené smlouvy ukazují, že tento příjem se bude pohybovat kolem 17 milionů za rok. Roční komerční nájemné za metr čtvereční činí 2 900 korun. Univerzita Hradec Králové má snížené nájemné ve výši 1 320 korun. Lze předpokládat, že ceny nájmů v atraktivním historickém centru půjdou do budoucna ještě nahoru. Pronájem zde bude mít například Gurmán plus s.r.o., pobočka ČSOB, Fun Café s.r.o., Chovservis a.s. a další. Nabídku na využívání zasedací síně kraje dostalo městské zastupitelstvo, které v současnosti zasedá v budově Adalbertina. „Jednání o tom je zatím otevřené,“ sdělil primátor Otakar Divíšek.
Poslední týden v listopadu začne stěhování více než 350 úředníků na nové pracoviště. To by mělo být u konce 7. prosince. V průběhu stěhování usnadní orientaci klientům úřadu speciální telefonní linka, která bude v provozu od 20. listopadu. Od začátku prosince bude fungovat informační centrum ve vstupním atriu Regiocentra, neboť návštěvníci se v rozsáhlém a členitém objektu nemusí snadno orientovat.
V současné době na stavbě probíhají dokončovací práce, na kterých se podílí asi 200 pracovníků. Jedná se například o zkoušku hlášení požáru, ověření intenzity osvětlení, větrání a hluku. Celková kolaudace je plánovaná na začátek října.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme