První hradecký občánek roku 2014 dostane od města dárek

Vítání občánků v Hradci Králové | Foto: Divadlo Drak
Vítání občánků v Hradci Králové | Foto: Divadlo Drak

Ani první Hradečánek roku 2014, tedy první miminko narozené v porodnici v Hradci Králové a mající ve městě trvalý pobyt, nepřijde o dávku překvapení, kterou královéhradecká radnice chystá pro novorozence už řadu let.

Pět tisíc korun a zlatá pamětní medaile v hodnotě více než deset tisíc korun poputují prvnímu občánkovi města z rukou prvního muže radnice. 

Zatímco finanční dar předá zákonnému zástupci novorozence osobně při své návštěvě porodnice primátor města Zdeněk Fink už z kraje ledna, medaili miminko obdrží při vítání občánků v Divadle Drak zhruba v dubnu příštího roku, uvedla to tisková mluvčí města Magdalena Vlčková.

„Město Hradec Králové zve všechny své nové občánky ke slavnostnímu vítání, které probíhá formou minidivadelního představení v Divadle Drak a podle ohlasů je příjemným zážitkem pro rodiče i další příbuzné vítaných dětí,“ popsal Josef Krofta, náměstek primátora s odpovědností za kulturní oblast. 

Noví občánci dostávají stříbrnou pamětní medaili, domovský list a volnou vstupenku do Divadla Drak jako dárek pozornost od svého města. "Akce je určena všem novorozeňatům s trvalým bydlištěm v Hradci Králové, tedy i těm dětem, které se narodily v porodnicích mimo Hradec Králové, ale mají ve městě trvalý pobyt," uvedla tisková mluvčí Hradce Králové.

Slavnostní vítání občánků, které se týká dětí starších tří měsíců, obnovil Hradec Králové v roce 2009.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru