Příchod roku 2011: ohňostroj, polévka, kinožurnál

V duchu tradic několika uplynulých let se ponese vítání nového roku v Hradci Králové. Sváteční program započne na Nový rok v sobotu 1. ledna 2011 v 15 hodin promítáním kinožurnálu Hradec Králové 2010 v artovém kině Centrál, kde bude současně podáván pro zahřátí teplý punč a čaj. Slavnostní akce pak dále pokračuje na Velkém náměstí.

"O půl páté z balkonu radnice zazní úvodní fanfáry v podání renesančního historického kvarteta pozounérů. Příchozí zde jistě rádi vychutnají nejen vznešené tóny žesťů, ale kromě čaje a punče také třeba výbornou čočkovou polévku," uvedl Petr Švihlík z pořádající Hradecké kulturní a vzděláváací společnosti. Vyvrcholením celého programového konceptu oslav prvního dne roku 2011 bude v 18 hodin novoroční ohňostroj v rámci projektu „Pyromusical – Nový rok s rockem“. Celková slavnostní atmosféra přivítání nového roku bude totiž kromě světelných efektů dotvořena hudebním doprovodem z nejznámějších melodických motivů finské rockové kapely Nightwish. "Vznikne tak kompletní a jedinečné multimediální show v moderním rockovém provedení, na které je možno pohlížet jako na umělecké dílo," dodal Švihlík.
Celý novoroční den je možno v prostorech s parkovacími automaty (Gayerova kasárna, Zimní stadion, Orlické a Eliščino nábřeží) parkovat zdarma. Mezi 16. a 20. hodinou bude navíc posílena městská hromadná doprava ze sídlišť.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru