Přes letní prázdniny chce město opravovat dvě hradecké školky

Město chce opravit školky.
Město chce opravit školky. | autor: hradeckralove.cz

Hradecké mateřské školy Lužická a Třebechovická čeká v červnu zahájení stavebních úprav budov. Budovy se dočkají zateplení i nových střech. Práce na obou školách město dohromady vyjdou na více než 19,4 milionu korun. Hotovo by mělo být čtyři měsíce po zahájení oprav.

 

„Hlavními stavebními úkony bude rekuperace a zateplení budov, stavba střešních konstrukcí a pokládka střešních krytin, elektroinstalační práce, větrání a ochrana proti letnímu přehřívání. Dodavatel mimo jiné zajistí také šestiletý provoz zařízení,“ vysvětluje náměstek primátora pro oblast městských investic Jiří Bláha. Zhotovitelem stavebních změn v MŠ Lužická byla vysoutěžena společnost BBP Stavby s cenou téměř 9,3 milionu korun bez DPH, v MŠ Třebechovická bude dodavatelem společnost MARHOLD s cenou více než 10,1 milionu korun bez DPH. Město s nimi bude moci podepsat smlouvu o dílo až po uplynutí zákonné lhůty pro podání námitek. Veškeré stavební úpravy pak budou probíhat v mateřských školách Třebechovická a Lužická souběžně, zhotovitel má na jejich provedení čtyři měsíce, zahájeny by měly být nejpozději letos v červnu.

Na obě investiční akce plánuje město využít dotaci z Evropské unie, konkrétně z Fondu soudržnosti v rámci Operačního programu Životní prostředí. „O dotace jsme žádali na každý úkon a každou školku zvlášť, tedy zvlášť na rekuperaci a zvlášť na zateplení. Počítáme s tím, že by se nám mělo podařit pokrýt polovinu z celkových nákladů, tedy necelých 10 milionů korun,“ říká náměstkyně primátora pro oblast dotací Monika Štayrová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru