Prasátko se na hradeckém sídlišti venčilo samo

Odchycené prasátko
Odchycené prasátko | autor: MP Hradec Králové

Po jednom z hradeckých sídlišť běhalo v úterý ráno malé černé prasátko. Nejdříve běhalo po silnici, pak po trávě a nakonec se mu podařilo podlézt plot u rodinného domu. Tam ho také strážníci odchytili. Zvíře mělo v uchu identifikační známku, která však k zjištění majitele nestačila. Ještě před příjezdem pracovníků Záchranné stanice Jaro Jaroměř se majitel prasátka ozval. "Řekl, že ho má první den a neodhadl dobře jeho venčení. Ono pak přeskočilo metr vysoký plot a uteklo. Omluvil se a slíbil, že prasátko již lépe zabezpečí," uvedla Eva Kněžourová, mluvčí hradecké městské policie.

Hady odchytávají strážníci poměrně často

Odchytová služba hradecké městské policie nemá o neobvyklé případy nouzi. Kromě psů a koček se kolikrát musejí postarat o daleko exotičtější domácí mazlíčky. Například na konci června vyděsil obyvatele jednoho z panelových domů v Hradci velký had. Strážníci na místě zjistili, že se jedná o užovku obojkovou. Hada odchytli a vypustili do volné přírody.

Loni v únoru zase někdo odhodil dva exotické hady, krajtu kobercovou a hroznýšovce, v hradeckých příměstských lesích, kde oba zřejmě krátce na to v chladu uhynuli. Podobný nález hradečtí lesníci nepamatují.

Upovídaný papoušek okusoval kytky na hřbitově

Strážníky kdysi pobavil  papoušek, který úřadoval na královéhradeckém hřbitově v Kuklenách. Papoušek skákal po náhrobcích a ozobával květiny, které tam svým zesnulým přinesli pozůstalí. Nakukoval i do tašek, které si tam návštěvníci odložili. Do odchytu se zapojil specialista na podobné případy a papoušek skončil v kleci. Tím ale pozdvižení mezi hroby neskončilo. Sotva se pták ocitl za mřížemi, ozvalo se z ní smutné povzdechnutí: „Ach jo.“

Ulicemi si to štrádoval nosál

Před lety si to zase hradeckými ulicemi pro změnu štrádovala samička exotického nosála červeného. Zvířátka si všiml správce letiště, který ihned informoval městské strážníky. Těm se samičku pak podařilo odchytit.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme